Šefket Krcić: Politika DPS-a Bošnjake odvela u iseljeništvo, Mandić je pravi državnik

“Istinski državnik Mandić govori o pomirenju sa stanovišta većinskog naroda. To je novi momenat u novoj političkoj istoriji Crne Gore. Takvi argumentovani stavovi vode u tokove pravednog društva, kao kritičko prevladavanje diktatorske DPS politike koja je preko retrogradne tridecenijske vladavine opustošila državu, a pripadnike bošnjačkog naroda marginalizovanjem odvela u iseljeništvo. Sad ih neko iz tih zlokobnih kabina poziva da dođu da glasaju. Ako dolaze iseljenici, da glasaju uz plaću, to je njihovo “pravo”, ali trebaju da znaju, da trebaju donijeti ćefine za nas koji živimo i stvaramo u Crnoj Gori, kao i za sebe, jer će nam učiniti nepravdu podržavajući poraženu diiktaturu, jer ne znaju pravo stanje”, napisao je Krcić na Facebooku

Istaknuti profesor Univerziteta Crne Gore, akademik i intelektualac Šefket Krcić, pozvao je Bošnjake da se ne miješaju u crnogorsko-srpske sporove koje je nametnuo, kako je rekao, prevaziđeni Đukanovićev režim.

Krcić je rekao da cijeni stavove Andrije Mandića, istakavši da je predsjednički kandidat DF-a istinski državnik.

“Istinski državnik Mandić govori o pomirenju sa stanovišta većinskog naroda. To je novi momenat u novoj političkoj istoriji Crne Gore. Takvi argumentovani stavovi vode u tokove pravednog društva, kao kritičko prevladavanje diktatorske DPS politike koja je preko retrogradne tridecenijske vladavine opustošila državu, a pripadnike bošnjačkog naroda marginalizovanjem odvela u iseljeništvo. Sad ih neko iz tih zlokobnih kabina poziva da dođu da glasaju. Ako dolaze iseljenici, da glasaju uz plaću, to je njihovo “pravo”, ali trebaju da znaju, da trebaju donijeti ćefine za nas koji živimo i stvaramo u Crnoj Gori, kao i za sebe, jer će nam učiniti nepravdu podržavajući poraženu diiktaturu, jer ne znaju pravo stanje”, napisao je profesor Krcić na Facebooku i dodao:

“Zato preporučujemo građanima da razmisle o budućnosti. Konkretno, Bošnjacima preporučjemo, kad nemaju svog kandidata, da se ne miješaju u crnogorsko- srpske sporove koje je nametnuo već prevaziđeni Đukanovićev represivni režim. Upravo, iz tih razloga veoma cijenim Mandićeve stavove o pomirenju i zauzimanju za pravedno društvo. Ovakve stavove prvi put čujemo od jednog državnika Crne Gore od 1912. do sada 2023”, napisao je, prenosi barskiportal.ba.

Foto: Šefket Krcić (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!