SAD zabrinute zbog nastojanja da se formira nova vlada

“SAD su veoma zabrinute zbog bilo kakvih nastojanja da se formira nova vlada u Crnoj Gori, rekonstruiše vlada koja je izgubila mandat ili skrati mandat parlamentu na osnovu izmijenjenog Zakona o predsjedniku”, navodi se u objavi Ambasade na Twitteru

Sjedinjene Američke Države (SAD) zabrinute su zbog nastojanja da se formira nova vlada u Crnoj Gori, rekonstruiše ona koja je izgubila mandat ili skrati mandat parlamentu na osnovu izmijenjenog Zakona o predsjedniku, saopštili su iz američke Ambasade u Podgorici.

Mandatar Miodrag Lekić kazao je ranije danas u intervjuu agenciji MINA da je odlučio da obnovi pregovore o formiranju vlade.

Iz Ambasade SAD su istakli da dobra javna politika ne treba da se zasniva na ustavno sumnjivom osnovu, prenosi rtcg.me.

“SAD su veoma zabrinute zbog bilo kakvih nastojanja da se formira nova vlada u Crnoj Gori, rekonstruiše vlada koja je izgubila mandat ili skrati mandat parlamentu na osnovu izmijenjenog Zakona o predsjedniku”, navodi se u objavi Ambasade na Twitteru.

Iz Ambasade SAD su poručili da su prijevremeni parlamentarni izbori potrebni da bi se čule jasne želje crnogorskog naroda, riješio trenutni politički ćorsokak i osigurao legitimitet buduće vlade.

Foto: Ambasada SAD u Podgorici

Idi na VRH
error: Content is protected !!