UZNEMIRUJUĆE: Objavljen snimak sudara putničkog i teretnog voza u Grčkoj

Preživjeli putnici iz brzog voza, u kojem je bilo oko 350 ljudi, rekli su da se sjećaju samo da je voz naglo stao, nakon čega je vagone progutala vatra. Mnogi su kroz prozore pobjegli od buktinje, a drugi su prilikom sudara izletjeli iz voza i pali do 40 metara dalje

Grčka novine Proto Thema objavile su snimak sa sigurnosnih kamera koji pokazuje trenutak sudara putničkog i teretnog voza u središnjoj Grčkoj. Prema posljednjim informacijama, u željezničkoj nesreći koja se dogodila 534 kilometra sjeverno od Atine poginulo je 40 osoba, prenosi Antena M.

Preživjeli putnici iz brzog voza, u kojem je bilo oko 350 ljudi, rekli su da se sjećaju samo da je voz naglo stao, nakon čega je vagone progutala vatra. Mnogi su kroz prozore pobjegli od buktinje, a drugi su prilikom sudara izletjeli iz voza i pali do 40 metara dalje.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis obratio se naciji i rekao da sve upućuje na ljudsku grešku.

Tokom dana je uhapšen načelnik željezničke stanice u gradu Larisi i optužen za ubojstvo iz nehata. Policija tvrdi da je 59-godišnjak takođe optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda iz nehata. Šef stanice koji je zadužen za signalizaciju negira bilo kakvu krivicu i za nesreću krivi mogući tehnički kvar.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!