Gusinje: Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice

Na sastanku je rečeno da će se, pored ovog, za Gusinje najznačajnijeg projekta, izvoditi i radovi na rekonstrukciji puta u selu Vusanje, vrijednosti 1.028.000 eura, i rekonstrukciji saobraćajnice od mosta na rijeci Vruji do Čekića džamije, vrijednosti 484.000 eura, za koje su prije nekoliko dana takođe potpisani ugovori

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice u Gusinju, vrijedan 968.000 eura, potpisan je danas u Upravi za kapitalne projekte.

Ugovor su potpisali direktor Uprave Esmin Bećović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekiić, Edon Balidemaj, potpredsjednik, i Šemso Jarović, direktor Direkcije za uređenje prostora i investicije, kao i predstavnik građevinske firme “Indel Inženjering” iz Podgorice, koja će izvoditi radove.

Na sastanku je rečeno da će se, pored ovog, za Gusinje najznačajnijeg projekta, izvoditi i radovi na rekonstrukciji puta u selu Vusanje, vrijednosti 1.028.000 eura, i rekonstrukciji saobraćajnice od mosta na rijeci Vruji do Čekića džamije, vrijednosti 484.000 eura, za koje su prije nekoliko dana takođe potpisani ugovori.

Čekić je, saopšteno je iz Opštine, kazala je da “trud i posvećenost opštinskih službi na potpunoj valorizaciji prirodnih i svih drugih ljepota Gusinja, koje trebaju da budu zamajac razvoju naše opštine, ovih dana daju rezultate koji će u potpunosti promijeniti sliku Gusinja na bolje”.

“Posebno nas raduje što će te rezultate najbolje osjetiti naši sugrađani koji i jesu u fokusu politike koju vodimo. Ovim projektom Gusinje će dobiti jednu od najmodernije uređenih glavnih gradskih ulica, čime se stiču uslovi da to bude gradski trg koji će svojom ljepotom i sadržajima biti polazna tačka svim turistima i posjetiocima, a takođe je i velika i pozitivna stvar za naše ugostitelje, trgovce i sve ostale da na još bolji način valorizuju svoje preduzetničke sposobnosti. Ovaj projekat će, svakako, dati veliki zamajac i turističkoj promociji i valorizaciji svih ljepota naše opštine”, rekla je Čekić.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!