Bosanski ćevapi hit u Dubaiju: I šeici jedu deset u pola s lukom (VIDEO)

“Nismo mogli ni sanjati da će ćevapi postati hit u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sad šeici jedu deset u pola, i to s lukom. Naš čovjek ima osam bosanskih kuća, koje su u stvari ekskluzivni restorani, ćevabdžinice, aščinice, prve u tom dijelu svijeta. I ne samo da su bosanske kuće sa ćevapima hit, već je čovjek stvarno napravio haos u Dubaiju”

Jeste li znali da se u Dubaiju u jednom danu proda više ćevapa nego u Sarajevu?

Zato bi Dubai mogao dobiti Baš Dubai čaršiju. Kad šeici ožedne od luka uz ćevape, počećemo da im izvozimo našu izvorsku vodu.

Ali, nije šala.

Dok se u Bosni zatvorio Mek Donalds, vlasnik Bosnian housea najavljuje otvaranje 150 “bosanskih kuća” u Evropi.

Ekipa emisije “U tuđoj avliji” boravila u Dubaiju.

“Nismo mogli ni sanjati da će ćevapi postati hit u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sad šeici jedu deset u pola, i to s lukom. Naš čovjek ima osam bosanskih kuća, koje su u stvari ekskluzivni restorani, ćevabdžinice, aščinice, prve u tom dijelu svijeta. I ne samo da su bosanske kuće sa ćevapima hit, već je čovjek stvarno napravio haos u Dubaiju. Zovu se Bosnian House. To su elitni restorani isključivo sa našom hranom. Bosanska kuća je danas među najpoznatijim restoranima, sa tri prestižne nagrade u ovom dijelu svijeta”, zabilježili su reporteri emisije “U tuđoj avliji”.

Pogledajte kompletnu emisiju:

Ćevapi u Dubaiju

Najbolji ćevapi u Dubaiju

Posted by U tuđoj avliji on Thursday, February 2, 2023

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!