Abazović: Razumijem dobru namjeru, ali sudije ne možemo da izvlačimo iz kinder jaja

Nemam ništa protiv da se od ukupnog broja prijavljenih kandidata napravi neki uži izbor, bilo to 10 ili 12 kandidata, ali da se tih četiri koji se biraju, biraju na osnovu profesionalnih kriterijuma kako bi Ustavni sud bio maksimalno nezavisan, profesionalan i čije odluke onda niko ne bi dovodio u pitanje”, rekao je Abazović

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović smatra da nije dobar predlog potpredsjednice Skupštine i poslanice Pokreta za promjene Branke Bošnjak da se sudije Ustavnog suda biraju sistemom žrijebanja.

Sistem žrijebanja, kaže, nije dobar.

“Ja razumijem dobru namjeru da se dođe do Ustavnog suda, ali mislim da sudije Ustavnog suda ne možemo da izvlačimo iz takozvanog kinder jajeta”, kazao je Abazović, prenosi Antena M.

Ističe da se ne smije dozvoliti da Ustavni sud bude politizovan kao ranije.

“Jedan od razloga zašto je DPS protiv sudija Ustavnog suda je taj što misli da on treba kao prethodnih 30 godina da bude politički sud gdje će na poziv nekog političara sudije donositi odluke. To vrijeme je završeno.

Nemam ništa protiv da se od ukupnog broja prijavljenih kandidata napravi neki uži izbor, bilo to 10 ili 12 kandidata, ali da se tih četiri koji se biraju, biraju na osnovu profesionalnih kriterijuma kako bi Ustavni sud bio maksimalno nezavisan, profesionalan i čije odluke onda niko ne bi dovodio u pitanje”, rekao je Abazović.

Ne smatra da je Bošnjak iznijela ovaj predlog iz zle namjere, već u želji da se konačno dođe do rješenja.

Abazović je istakao da se nada dogovoru.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH

error: Content is protected !!