“Ja sam ti se udala radi televizora i svjetla”: Priča o bračnom paru Hasinčić koja će vas nasmijati i rasplakati (VIDEO)

Kao i svaki bračno par, i oni su imali padova i uspona, a najteže kroz šta su prošli je gubitak sina koji je poginuo 1995. godine. Hajrija je izgubila i brata. Ali, uprkos ovim teškim događajima kroz koje su prošli, oni imaju pozitivan stav o životu, posebno Hajrija, žena kojoj se sa lijepog lica ne skida osmijeh, i koje je izuzetno dugovita

Bračni par Šemso i Hajrija Hasičić iz Poda, sela kod Travnika, ove godine će proslaviti 50 godina braka.

Kao i svaki bračno par, i oni su imali padova i uspona, a najteže kroz šta su prošli je gubitak sina koji je poginuo 1995. godine.

Hajrija je izgubila i brata.

Drugi sin joj je izgubio nogu, Šemsu su amputirali stopalo zbog šećera…

Ali, uprkos ovim teškim događajima kroz koje su prošli, oni imaju pozitivan stav o životu, posebno Hajrija, žena kojoj se sa lijepog lica ne skida osmijeh, i koje je izuzetno dugovita.

Novinaru tatabrada.tv kanala pričala je kako su se upoznali, a onda kroz smijeh priznala:

“Udala sam se 15. jula 1973. U mene, sine, nije bilo svjetla, i ja sam ti se više udala radi televizora i svjetla”.

Nasmijani Šemso je dodao: “To ti je tačno”.

Hajrija je se osvrnula i na današnje mlade.

“Kad cura hoće da se uda kaže momku: ‘Imaš li kredenac i vitrinu’? Kaže on: ‘Nemam, to je izašlo iz mode, sad su moderni regali i komode’. Kaže ona: ‘Ma oca i majku, on je kredenac, ja sam vitrina’”, nasmijala je sve Hajrija.

Pogledajte kompletnu priču na Jutjub kanalu televizije Tatabrada:

Foto: Screenshot-Jutjub: Tatabrada

Idi na VRH
error: Content is protected !!