Elvis Zekić, sin Safeta Zekića koji se utopio spasavajući komšiju: Skočio sam za babom, ali nije bilo pomoći (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

“Odnijela ga je rijeka nepovratno. Umalo i mene da odnese. Sve je od Alaha, pa i ovo. Samo da ga nađu”, sve vrijeme je ponavljao neutješni Elvis, kojeg je iz vode izvukao Novopazarac Beli Kašović

Novopazarac Elvis Zekić (32) sin Safeta Zekića koji se danas udavio u nabujaloj rijeci Trnavici spasavajući komšiju Ramiza Rožajca, vidno je potrešen očevom iznenadnom smrću.

On je, piše portal rtvnp.rs, opisao trenutak kada je vidio da mu oca odnosi Trnavica.

“Otišao je da spasi komšiju i samo sam vidio da upada u vodu. Skočio sam za njim, ali nije bilo pomoći. Odnijela ga je rijeka nepovratno. Umalo i mene da odnese. Sve je od Alaha, pa i ovo. Samo da ga nađu”, sve vrijeme je ponavljao neutješni Elvis.

U Novom Pazaru se, podsjeća portal Nova.rs, odigrala drama. Prema informacijama portala Nova.rs, prvo je u vodu pao i počeo da se davi penzioner Ramiz Rožajac iz Švajcarske, a Vehbija Zekić je skočio kako bi mu pomogao.

Za njim je skočio i njegov 32-godišnji sin Elvis, kojeg je iz vode izvukao Novopazarac Beli Kašović.

Kako je Kašović rekao za Nova.rs, dao je sve od sebe kako bi spasio i drugu dvojicu, za kojima se još traga.

“Nažalost, nisam uspio da uhvatim starije komšije, samo momka“, kaže Beli.

Dodaje da je i sam bio počeo da klizi u vodu i da je osjetio da ga voda polako povlači, ali da nije želio da pusti komšiju po cijenu da se i sam udavi.

Pri spašavanju komšije pomogli su mu inspektori novopazarske policije Amel Hajrović i Faris Ljajić.

Novi Pazar pogodile su poplave nakon izlivanja reka Trnavice, Jošanice, Deževske. Proglašena je vanredna situacija.

Foto: Screenshot-TV Novi Pazar

Idi na VRH
error: Content is protected !!