Bolna ispovijest Dada Polumente: Moja sestra je imala tri mjeseca kada joj je paralizovano 60% mozga, potpuno zavisi od roditelja

Dajana je moja sestra koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset odsto mozgda. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići”, rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze

Dado Polumenta do sada, kako je sam istakao, nije imao priliku da govori o sestri Dajani o kojoj je sada u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”, na Blic TV, pričao ne skrivajući suze. Dado je ovom prilikom otkrio i koliko se divi svojim roditeljima što su uspjeli da istraju i obezbijede njemu i sestri najbolje.

Upravo od sestre kojoj je, kada je imala samo tri mjeseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset odsto mozga, Dado je, kaže, naučio mnogo toga.

“Dajana je moja sestra koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset odsto mozgda. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići”, rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

“Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome”, kroz jecaje je rekao Dado u emisiji “Na etrapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” i dodao:

“Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno. Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cijenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga”, rekao je iskreno Dado Polumenta.

Prisjećajući se ranog djetinjstva, Dado je otkrio kakvu emociju u njemu bude roditelji.

“Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu djecu, ali i na suprugu moju, moju djecu. U životu imati takve ljude kao primjer zaista je velika blagodat, kako moje, tako i od supruge roditelje. To je opet, eto kažem, vjerujem u dobro i uvijek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svijet ni ljetovanja ni zimovanja, jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, kada ga vidite kao da ima 40. Nevjerovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvijek pamtiti po osmijehu, a oca po toj nekoj jačini”, iskreno je kroz suze ispričao Dado i nastavio:

-“Ta borba je meni fascinantna, kada znate da nekome ne možete da pomognete, kada znate da će tako da živi, jer Dajana je zavisna od njih bukvalo za svaki momenat svog života”.

“Ali je srećna što ima takve roditelje…”, dodala je profesorka Slavica Đukić Dejanović.

“Nema klinike i ordinacije gdje ona nije bila, ali svi doktori ovog svijeta su se divili mojim roditeljima kako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitvno”, rekao je iskreno Dado, a na pitanje da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje kaže:

“Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog djeteta koje ne zna za nešto loše”, ewkao je, prenosi “Blic”.

O čemu je još govorio popularni pevač saznajte u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” koju možete gledati samo na Blic televiziji u srijedu u 22 h, na MTS kanalu 115.

Foto: Printscreen/Blic TV

Idi na VRH
error: Content is protected !!