Novopazarci organizuju protest na mjestu gdje je nastradala Melisa: “Sjutra to može biti naše dijete”

Jedan od organizatora protesta rekao je za portal Nova.rs da je sramota kako su se vlasti ponijele prema ovom slučaju. „Svaki komentar je suvišan. Nisu se udostojili da napišu jednu hatarnamu (izjavu saučešća), nisu došli na dženazu djevojčici ili da urade bilo šta. Nisu se sakrili u mišije rupe, nego ih je jednostavno nije bilo briga, proglasili su dan žalosti i nikom ništa“, kaže on

U Novom Pazaru, dva dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je djevojčica Melisa Z. (15) izgubila život kada je na nju brzinom od 130 km na sat naletio automobil marke “golf 6”, kojim je upravljao maloletnik (17), strasti se ne smiruju, piše portal Nova.rs.

Mještani naselja Mur, u kojem se dogodila saobraćajna nesreća, najavili su za subotu protest, na mjestu pogibije djevojčice ali i mestu brojnih prethodnih nesreća na koje godinama upozoravaju nadležne da nešto preduzmu.

„Pozivamo sve građane, profesore, učenike i učenice, komšije i sugrađane da dođu u subotu na protest. Juče je preminula naša sugrađanka, a sutra već to može biti neko od nas ili neko od naše djece,“ stoji u pozivu na subotnji protest.

Jedan od organizatora protesta rekao je za portal Nova.rs da je sramota kako su se vlasti ponijele prema ovom slučaju.

„Svaki komentar je suvišan. Nisu se udostojili da napišu jednu hatarnamu (izjavu saučešća), nisu došli na dženazu djevojčici ili da urade bilo šta. Nisu se sakrili u mišije rupe, nego ih je jednostavno nije bilo briga, proglasili su dan žalosti i nikom ništa“, kaže jedan od organizatora protesta u subotu.

On je pozvao sve građane iz svih političkih opcija, opredjeljenja, da pokažu jedinstvo i da dođu na protest, kako bi pokazali da više nema vremena za čekanje da se preduzmu neki konkretni potezi povodom rješavanja ovih dugogodišnjih problema.

Sa druge strane, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je juče dopis direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, u kojem je još jednom uki državnih puteva koji prolaze kroz grad Novi Pazar i naseljena mjesta.

Biševac je u dopisu podsjetio da su na dosadašnje apele i molbe stizala obećanja da će problemi biti riješeni, nakon čega bi od službenika JP ”Putevi Srbije“ uslijedili samo birokratski odgovori koji za rezultat nisu imali bilo kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

Podsjećanja radi, na ovoj istoj deonici puta Novi Pazar-Ribraiće, koja prolazi kroz tri velika naselja Šutenovac, Mur i Lukare, tačno prije godinu dana život su u saobraćajnoj nesreći izgubila tri mladića.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!