UP: Maskirani demonstranti na policajce bacali kamenice, flaše, pirotehnička i eksplozivna sredstva

“Nakon što su policijske starješine izdale naređenje ovim licima da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrijebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe lica. Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog gdje se i trenutno nalazi”

Uprava policije je saopštila da po raspoloživim informacijama u protestima ispred Skupštine niko od građana, ni policijskih službenika, nije zadobio teške tjelesne povrede.

Policija navodi da su osobe sa fantomkama i kapuljačama na policijske službenike bacali kamenice, flaše, pirotehnička i eksplozivna sredstava, kao i da su koristili ručni sprej – suzavac. Kažu da je tom prilikom pogođeno više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Policija navodi da su upotrijebili najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi odbili aktivan napad.

Kako navodi Uprava policije, danas oko 17.30 časova organizator javnog okupljanja u Podgorici, koje se održavalo ispred zgrade Skupštine Crne Gore, pozvao je okupljene građane da se raziđu i saopštio je da je okupljanje završeno.

Nakon toga, kako kaže policija, dio okupljenih se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama ispred zgrade Skupštine Crne Gore i srušili su dio ograde.

“Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore”, navela je policija.

Kažu da je tom prilikom pogođeno više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine.

“Ova lica bila su maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja svog identiteta. Nakon što su policijske starješine izdale naređenje ovim licima da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrijebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe lica. Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog gdje se i trenutno nalazi”, saopštila je policija.

Kako kažu, i pored više izdatih upozorenja i naređenja od policijskih službenicima, te osobe su nijesu razišle.

Foto: Printscreen/RTCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!