Strujić Harbić poslaniku Demokratskog fronta: “Kada smo devedesetih godina nekome od vas vjerovali na riječ, završili smo u grobnicama”

”Čujte Bošnjaci, itekako smo bitni. 2006. smo bili bitni, 2016. smo bili bitni, 2020. smo bili bitni i bićemo. Nećemo se nikome pomjeriti nijedan milimetar. Od tri vrsna pravnika koja su se prijavila na javni poziv, Alija Beganović, Azra Jasavić, Enesa Rastoder, vidim da smo nebitni”

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić, tokom rasprave oko kandidata za sudije Ustavnog suda, kazala je da je nedopustivo da među prijedlozima nema predstavnika bošnjačkog naroda.

Istakla je da nije dijalog ako nekoga ne pozivate na konsultacije oko ovako važnih pitanja, uz obrazloženje da “nisu bitni”.

”Čujte Bošnjaci, itekako smo bitni. 2006. smo bili bitni, 2016. smo bili bitni, 2020. smo bili bitni i bićemo. Nećemo se nikome pomjeriti nijedan milimetar ovdje. Od tri vrsna pravnika koja su se prijavila na javni poziv uredno, Alija Beganović, Azra Jasavić, Enesa Rastoder, vidim da smo nebitni.  Kada sam pitala kako da vam vjerujemo, rekao je vjerujte nam na riječ. A ja napominjem, kada smo devedesetih godina nekome od vas vjerovali na riječ, završili smo u grobnicama”, kazala je, između ostalog, Strujić-Harbić obraćajući se poslaniku DF Slavenu Radunoviću.

Pogledajte video snimak:

Idi na VRH
error: Content is protected !!