Bajramspahić: “Dobro došla u Otvoreni Balkan, Crna Goro. Tu te čekaju barikade za zdrav razum i vladavinu prava!”

“Dani i sati nas dijele od još jednog istorijskog promašaja i novog gubljenja vremena. Da smo ‘89. razumjeli Sloveniju i Hrvatsku, do sad bi negdje stigli. I Bosna i Makedonija su rano vidjele da nema budućnosti i ravnopravnosti u nedemokratskoj tvorevini, samo je CG mazohistički ostala 16 godina u SRJ. I evo nas opet tu. Ko je povjerovao URA-i i SNP-u da ćemo ‘Preko Vučića u EU’, imaće priliku da ispašta natenane. Ponovo.”

Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić upozorila je da Crnu Goru dijele sati ili dani od istorijskog promašaja, osvrćući se na udaljavanje naše zemlje od evropskog puta i najave da će Crna Gora po svemu sudeći postati dio kontroverzne inicijative ,,Otvoreni Balkan”.

Njen post portal Gradski portal je prenio integralno:

“Dobro došla u Otvoreni Balkan, Crna Goro. Tu te čekaju barikade za zdrav razum i vladavinu prava. Dani i sati nas dijele od još jednog istorijskog promašaja i novog gubljenja vremena.

Da smo ‘89. razumjeli Sloveniju i Hrvatsku, do sad bi negdje stigli. I Bosna i Makedonija su rano vidjele da nema budućnosti i ravnopravnosti u nedemokratskoj tvorevini, samo je CG mazohistički ostala 16 godina u SRJ. I evo nas opet tu. Ko je povjerovao URA-i i SNP-u da ćemo ‘Preko Vučića u EU’, imaće priliku da ispašta natenane. Ponovo.

U istom trenutku, Hrvatskoj je EU odobrila mogućnost povlačenje 6,7 milijardi EURO iz samo dva fonda (ne uključujući ostale). To je više od dva godišnja državna budžeta CG. Hrvatskoj su na raspolaganju: milijardu i po, — “U okviru Integriranog teritorijalnog programa na raspolaganju je 1,569 milijardi eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za pravednu tranziciju, za period 2021-27)”; 5,2 milijardi —— iz razvojnog Programa unutar Kohezijske politike – Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.

Ukupan godišnji državni budžet Crne Gore za sljedeću godinu je 2,85 milijardi, od čega su 1/4 već nedostajuća sredstva (700 miliona). Hrvatski državni budžet za sljedeću godinu je 24,9 milijardi.

Ali volite zablude, volite šarene-laže, mitove i megalomanske planove napravljene od vazduha, eto pa uživajte. Kosovo je najmlađa država a ima više samopoštovanja i samosvijesti nego današnja, zvanična Crna Gora koja se podaje Vučiću.”

Idi na VRH
error: Content is protected !!