SDT: Čađenović 2020. godine postao pripadnik kavačkog klana

Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije kavački klan, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka”, piše u saopštenju

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću stavlja na teret da je u periodu od sredine 2020. do ove godine postao pripadnik kriminalne organizacije kavački klan, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije.

To se navodi u saopštenju SDT-a.

“Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih djela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije kavački klan, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka”, piše u saopštenju.

Osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, iznio odbranu, nije priznao krivična djela za koja se sumnjiči i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, prenosi portal RTCG.

“Poslije saslušanja mu je određeno zadržavanje od 72 časa od časa lišenja slobode, a nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor”, saopštio je portparol tužilaštva Vukas Radonjić.

Foto: Saša Čađenović (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!