“I Love Gusinje”: Vrijedna donacija udruženja “Euro Gusinje” svom gradu

“Više smo nego ubijeđeni da će svaki putnik namjernik neizostavno posjetiti ovu lokaciju koja će krasiti sam ulaz u Gusinje i fotografijom ovjekovječiti boravak i posjetu našem mjestu. O tome nam nedvosmisleno govore i mostovi i pješačke staze koje smo kao udruženje ‘Euro Gusinje’, zajedno sa Plavsko-Gusinjskim Merhametom iz Njemačke i prijateljima, izgradili na Ali-pašinim izvorima, gdje svaki posjetilac ovog lokaliteta ponese sa sobom uspomene sa bezbroj fotografija”

“Euro Gusinje” iz Njujorka doniralo je svijetleću reklamu Gusinju, a ako je suditi po broju šerovanja na društvenim mrežama i oduševljena Gusinjana širom svijeta, onda je zaista ovo sjajan potez ovog humanitarnog udruženja na čijem se čelu nalazi Aljo Kobilić.

 “Više smo nego ubijeđeni da će svaki putnik namjernik neizostavno posjetiti ovu lokaciju koja će krasiti sam ulaz u Gusinje i fotografijom ovjekovječiti boravak i posjetu našem mjestu. O tome nam nedvosmisleno govore i mostovi i pješačke staze koje smo kao udruženje ‘Euro Gusinje’, zajedno sa Plavsko-Gusinjskim Merhametom iz Njemačke i prijateljima, izgradili na Ali-pašinim izvorima, gdje svaki posjetilac ovog lokaliteta ponese sa sobom uspomene sa bezbroj fotografija.


Želim da naglasim da su novčana sredstva u iznosu od $4,000 obezbijeđena donacijama članova Upravnog odbora udruženja EURO Gusinje, naših prijatelji, a dio novca je opredijeljen iz budžeta udruženja”, izjavio je Kobilić za portal Gusinje-Plav.com.

Portal Gusinje-Plav je objavio spisak donatora: Euro Gusinje $1.300, Kobilić Aljo $200, Koljenović Husko $200, Vukelj Mirza $200, Radončić Mihret $200, Hot Rafet $200, Čekić H. Selim $200, Čekic H. Senad $100, Mujakić-Čekić Nuska $100, Hot R. Salmir $200, Radončić Zumber $200, Djukanović Akica$200, Čekić H. Ragip $200, Čekić Began $200, Juljević Zajo $100, Radončić Enver $100 i Radončić Mithad $100.

Foto: Amil Ibrahimagić

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!