Pjevač planetarnog hita se povukao iz javnosti, a evo šta danas radi

Numera je bila prva na Billboardovoj Hot 100 top listi pjesama i postala je najprodavanija pjesma u 2012. godini, a svoj uspjeh je jednim dijelom postigla i zbog unikatnog spota

Prošlo je 11 godina otkad je objavljena pesma “Somebody That I Used To Know”, koju je otpevao Gotye, a upravo je dosegla dvije milijarde pregleda na YouTubeu.

Ova numera umjetnika Gotyea, koji ima belgijsko i australijsko porijeklo, za kratko vrijeme je postala planetarni hit te 2011. godine.

Numera je bila prva na Billboardovoj Hot 100 top listi pjesama i postala je najprodavanija pjesma u 2012. godini, a svoj uspjeh je jednim dijelom postigla i zbog unikatnog spota.

Iako je prošlo dosta vremena, fanovi i dalje obožavaju Gotyeov hit, piše Nova.rs.

Zanimljivo je to da se pjevač Wouter André De Backer, zajedno sa pjevačicom Kimbrom, proslavio numerom “Somebody that I used to know”, za koju su dobili i nekoliko Grammy nagrada.

Nakon toga Gotye je nestao bez traga i glasa.

Povukao se iz javnosti i posvetio istraživanju muzike. Godinama je bio u Australiji, gdje je i odrastao, pa je svoju kreativnost usmjerio ka izučavanju elektronske muzike, kao i tradicionalnih instrumenata, konkretno didžeridua.

Inače, trenutno živi u New Yorku i bavi se stvaranjem elektronske muzike, ali i svira bubnjeve u bendu “The Basics”, čiji je član već dugi niz godina.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!