Ćerka starice koja je maltretirana u staračkom domu: Šokirana sam nasiljem nad bolesnom majkom

Mama je danas mirnija. Ovo je bio veliki šok. Stres, ne znam kako mogu više da se izrazim, šokirana sam nasiljem nad bolesnom majkom. Nadam se da me razumiju, nemam riječi da opišem bol.

Slučaj nasilja nad ženom u u Domu za stare “Orenda” u Peći uznemirio je Kosovo i cijeli region. Povodom toga oglasila se Žaneta, kćerka žrtve, koja tvrdi da je prije nekoliko dana na licu svoje majke vidjela tragove nasilja.

Nura je kazala da je, vidjevši snimak, koji je danas objavljen i u medijima, odmah povukla majku iz ovog centra. Ispričala je da je prije 4-5 dana primijetila tragove nasilja na licu.

„Mama je danas mirnija. Ovo je bio veliki šok. Stres, ne znam kako mogu više da se izrazim, šokirana sam nasiljem nad bolesnom majkom. Nadam se da me razumiju, nemam riječi da opišem bol. Posjećujem je bar 1-2 puta nedeljno, prije 4 dana vidjela sam trag nasilja na obrazu. Bila sam na poslu kad sam vidjela snimak. Automatski sam uzela moju mamu. Sada se stvarno nadam da će pravosuđe odradti svoj deo posla, da se to ne dogodi drugima. Ovo je smak svijeta, jako sam uzbuđena. Kasnije su došle ove sestre, njih nisam videla ranije… Plaćali smo 600 eura svakog mjeseca, odjeća i terapije su dodatno kupovane sa naše strane. Nastavićemo da se borimo pravnim putem, to je bio šokantan slučaj”, rekla je ona na RTV Dukađini, prenosi portal Bih.kosova.info.

Foto: Screenshot-Gazeta Panorama

Idi na VRH
error: Content is protected !!