Tragedija u SAD: Džemal Čardaković, 45-godišnji vozač kamiona, ubijen na očigled dvoje djece

Kako ističu mediji, do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Heris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Vozač kamiona izašao je iz vozila kako bi razgovarao s Herisom koji je u tom trenutku upucao Čardakovića

U SAD u državi Nju Hemšir u subotu je ubijen Džemal Čardaković, 45-godišnji Bosanac, javlja US News.

Čardakovića je ubio 22-godišnji Tajris Heris (Tyrese Harris) koji je uhapšen nakon pucnjave te je optužen po dvije tačke optužnice za ubistvo iz vatrenog oružja.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je više svjedoka prijavilo da je muškarac upucan na putu u subotu rano ujutro. Čardaković je preminuo na licu mjesta.

Heris je ubio Čardakovića tako što je pucao u njega, a okolnosti pokazuju krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života – naveli su iz policije.

Kako ističu mediji, do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Heris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Vozač kamiona izašao je iz vozila kako bi razgovarao s Herisom koji je u tom trenutku upucao Čardakovića.

Heris je ubio Čardakovića tako što je pucao u njega, a okolnosti pokazuju krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života – naveli su iz policije – Ubica je uhapšen

Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubistva, Heris je navodno u vožnji određeni period nesavjesnom vožnjom ometao saobraćaj i druge učesnike u njemu.

– Osumnjičeni je pobjegao s mjesta pucnjave u plavoj Hondi. Osumnjičeni Heris je i ranije pružao otpor policiji prilikom hapšenja te se smatra izuzetno opasnom osobom – navode iz policije

Takođe, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.

– Nakon pucnjave, vrlo brzo su se pojavile osobe koje su se identifikovale kao članovi porodice. Uz pomoć policije, udaljeni su s mjesta zločina – zaključili su u saopštenju, prenosi Avaz.

Iza Džemala su ostali sinovi Amel i Adem, kćerka Jasmina i supruga Minela.

Prijatelji od ove porodice su organizovali online akciju sakupljanja pomoći kako bi im se finansijski pomoglo oko troskova dženaze i drugih potreba u ovim teškim trenucima za porodicu Čardaković.

Vaše donacije možete uplatiti na sljedećem linku.

Idi na VRH
error: Content is protected !!