Rusija zabranila ulazak u zemlju Ranku Krivokapiću, Rašku Konjeviću i Savu Kenteri, Milačić traži smjene ministara iz SDP-a

Mjera je, kako se navodi, preduzeta kao odgovor na neprijateljsku odluku crnogorske strane iz septembra da diplomate ruske ambasade u Podgorici proglase za persone non grata

Rusija je zabranila ulazak u zemlju ministru vanjskih poslova Crne Gore Ranku Krivokapiću, ministru odbrane Crne Gore Rašku Konjeviću i bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savu Kenteri kao odgovor na to što je Podgorica proglasila ruske diplomate za persone non grata, prenosi Sputnjik.

Raško Konjević (Foto: GOV.ME)

“Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je 14. oktobra uputilo je notu ambasadi Crne Gore u Rusiji o zabrani ulaska u RF za ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića, ministra odbrane Raška Konjevića i bivšeg direktora ANB Savu Kenteri”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenose “Vijesti”.

Savo Kentera (Foto: Printscreen)

Mjera je, kako se navodi, preduzeta kao odgovor na neprijateljsku odluku crnogorske strane iz septembra da diplomate ruske ambasade u Podgorici proglase za persone non grata.

Valja istaći da je danas i predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić uputio odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću inicijativu kojom traži da u Skupštini Crne Gore pokrene proceduru za razrešenje ministra odbrane Raška Konjevića i ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića.

Glavna fotografija: Ranko Krivokapić (printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!