Novopazarski humanitarac Hido Muratović opet pošteni nalazač: Našao 10.000 eura i vratio vlasniku

Kada sam išao ka menjačnici na vratima sam se susreo sa vlasnikom koji je trčao: ‘Hido, izgubio sam pare’. Bio je bijel. Ja mu kažem: „Nisi, sine, izgubio, evo ih tvoje pare“. Nije prvi put. Prije 20 godina Bilji Pecanović iz Podgorice, koja je putovala u Istanbul, na autobuskoj stanici u Novom Pazaru pronašao sam dvije i po hiljade i za 15 minuta smo je pronašli. Takođe, poslije par godina pronašao sam 6.000 eura Meri Bregaj iz Novog Pazara, koja je bila na pijaci”, kaže novopazarski humanitarac Hido Muratović, prenosi rts.rs

Novopazarski humanitarac Hido Muratović, koji duže od tri decenije pomaže starim, bolesnim i nemoćnim osobama u selima na Pešterskoj visoravni, Goliji i Rogozni, učinio je još jedno dobro djelo kada je vratio vlasniku 10.000 eura koje je slučajno pronašao.

Novcem se, kažu, može kupiti mnogo, ali ne i čast, plemenitost i empatija, a to su upravo osobine Hida Muratovića. Kaže da je, u momentu kada je sa unukom prelazio ulicu, slučajno ugledao novac pored kola iz kojih je u upravo izašao Edin Lekpek, u čijoj menjačnici Hido uplaćuje račune za mjesečne obaveze za domaćinstvo.

Edin Lekpek (Foto: Printscreen/RTS)

“Kada sam išao ka menjačnici na vratima sam se susreo sa vlasnikom koji je trčao: ‘Hido, izgubio sam pare’. Bio je bijel. Ja mu kažem: „Nisi, sine, izgubio, evo ih tvoje pare“. Nije prvi put. Prije 20 godina Bilji Pecanović iz Podgorice, koja je putovala u Istanbul, na autobuskoj stanici u Novom Pazaru pronašao sam dvije i po hiljade i za 15 minuta smo je pronašli. Takođe, poslije par godina pronašao sam 6.000 eura Meri Bregaj iz Novog Pazara, koja je bila na pijaci”, kaže novopazarski humanitarac Hido Muratović, prenosi rts.rs.

Edin je, po povratku iz banke, vidio da je gužva u mjenjačnici i požurio da pomogne radnici na šalteru. U žurbi mu je iz kese ispao novac. Srećom, pronašao ga je čovjek koji nije imao dilemu šta da uradi sa njim.

“Da je potrajalo još 10 sekundi onda bih se, što bi rekli, baš presjekao”, objašnjava Edin Lekpek, vlasnik mjenjačnice u Novom Pazaru.

Povjerenje koje je stekao baveći se humanitarnim radom kod naroda i donatora širom svijeta Hidov su, kaže, najveći kapital i priznanje.

Foto: Hido Muratović (Printscreen/RTS)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!