Horor u Rusiji: Naoružani napadač u crnom upao u učionicu i pucao na đake, najmanje 13 mrtvih, među njima su i djeca (VIDEO)

Vlasti su saopštile da među žrtvama ima sedmoro djece. Neka od ubijene djece imaju 7, 10 godina, 11 i 15 godina

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u školi broj 88 u ruskom gradu Iževsku, u konstitutivnom subjektu Udmurtiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Vlasti su saopštile da među žrtvama ima sedmoro djece. Neka od ubijene djece imaju 7, 10 godina, 11 i 15 godina.

“U vezi sa situacijom u 88. školi: Angažovane su sve snage, kao i sva sredstva. Sve službe za sprovođenje zakona i ljekari rade na terenu. Stigao sam na lice mjesta i pravovremeno ću izvještavati o svemu što se dešava”, izjavio je lider Udmurtije Aleksandar Brečalov.

Prema pisanju ruskih medija, među žrtvama ima petoro djece.

Veliki broj djece je zadobio teške povrede.

Brečalov je, prenosi “Blic”, rekao da je napadač ubio školskog čuvara, a da je zatim izvršio samoubistvo.

Nakon što je usmrtio čuvara, napadač je krenuo da puca na djecu. Dvoje ili troje učenika je povrijeđeno, prema različitim izvještajima. “Neksta” navodi i da je povrijeđeno devetoro djece. Neki su uspjeli da se sakriju u učionice, prenio je Euroweeklynews.com.

Do pucnjave je došlo dok su časovi bili u toku, nakon što je neidentifikovani muškarac u crnoj odjeći upao u učionicu i otvorio vatru. Direktorka je, kako navodi portal Enews112, uspjela da se sakrije sa ranjenim tinejdžerom u učionici i zaključala se unutra.

Prema nekim izvještajima, napadač se zaključao u učionici 403 na četvrtom spratu, dok ruski kanal “Telegram”, kako prenosi “Neksta”, navodi da se ubio.

U međuvremenu je objavljeno da je ruski komandant iz Ust-Ilimska Aleksandr Elisejev ranjen u vojnoj kancelariji za regrutovanje. Svjedok je rekao da nije bilo metalnih detektora u kancelariji.

Idi na VRH
error: Content is protected !!