Abazović sa Bajdenom: “Prijatelj sam Crne Gore, lijepo je vidjeti mladog premijera”

Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gdje je Abazović zajedno sa savjetnikom za vanjsku politiku Đorđem Radulovićem razgovarao i sa Šarl Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka, predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden i predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović susreli su se na prijemu koji je Bajden upriličio za lidere koji borave na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“U kratkom razgovoru sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore, na šta je Bajden potvrdno odgovorio: “Da, jesam! Lijepo je vidjeti mladog premijera””, kazali su iz kabineta Abazovića.

Navodi se i da je Abazović Bajdenu poručio da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu SAD treba da pomognu.

“Premijer Abazović je takođe naglasio da će država Crna Gora sačuvati svoj evroatlantski spoljnopolitički kurs”.

Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gdje je Abazović zajedno sa savjetnikom za vanjsku politiku Đorđem Radulovićem razgovarao i sa Šarl Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka, predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima.

Foto: Telegram

Idi na VRH
error: Content is protected !!