Abazović: Vlada će sa 100.000 eura pomoći Prijestonicu Cetinje (VIDEO)

Abazović je saopštio i da će građanima biti obezbijeđena psihološka, ali podrška Centra za socijalni rad. Pregledi će se, kako je kazao, zakazivati bez uputa izabranog ljekara

Premijer Dritan Abazović saopštio je da će Vlada Crne Gore sa 100.000 eura pomoći Prijestonicu Cetinje, nakon tragedije 12. avgusta, kada je život izgubilo 11 osoba. Kazao je i da su se na današnjoj sjednici razmatrali preliminarni izvještaji u vezi tragičnog događaja.

Abazović je saopštio i da će građanima biti obezbijeđena psihološka, ali podrška Centra za socijalni rad. Pregledi će se, kako je kazao, zakazivati bez uputa izabranog ljekara, prenosi rtcg.me.

Premijer je rekao da država neće zaboraviti policajca koji je ranjen u pokušaju da zaustavi tragediju.

Dodao je i da će policijski izvještaji biti proslijeđeni Vijeću za nacionalnu sigurnost.

“Nadam se da nijedna Vlada Crne Gore više neće imati sjednicu ovim povodom”, kazao je Abazović na konferenciji nakon sjednice.

Vuk Borilović je 12. avgusta u cetinjskom naselju Medovina, ubio deset osoba, a ranio šest, nakon čega je ubijen.

KOMISIJA ĆE RASPODIJELITI POMOĆ

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković zahvalio se na održavanju sjednice, ali i ministrima na diskusiji i podršci svih državnih organa, institucija, političara… kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.

Prijestonica, kako je saopštio, radi na formiranju komisije koja će raditi na raspodjeli sredstava i pomoći porodicama stradalih i povrijeđenih.

Istakao je da je potrebno sačekati tužilačku istragu, njen konačan ishod i izvještaj unutrašnje kontrole, po pitanju eventualnih propusta policije 12. avgusta.

“S obzirom na to da nemamo dooljno podataka ne bih ulazio u dublju analizu”, rekao je Đurašković.

ABAZOVIĆ: POLICIJA BRZO REAGOVALA

Na pitanje novinara da li je ijedna osoba ubijena nakon što je policija došla na mjesto zločina, Abazović nije želio da komentariše, budući da je, kako je kazao, dobio preliminarne izvještaje.

“Mislim da su pripadnici Uprave policije uradili sve što je bilo u njihovoj moći, da su brzo reagovali… Svjesni smo da i u mnogo razvijenijim državama nemamo te intervencije koje se tiču djelovanja specijalaca i jedinica…”

Kako je dodao, bilo je riječi o rasporedu jedinica.

“Mora da postoji helikopter koji, između ostalog, mora da služi i za prebacivanje jedinica u ovakvim slučajevima. Moramo da idemo ka nabavci tog helikoptera, koji će za crnogorske biti za više prilika – gašenje požara, prevoz bolesnika…”, rekao je premijer Vlade u tehničkom mandatu.

Obdukcijski nalaz će, kako je kazao Abazović, pokazati ko je ubio Borilovića.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!