GI “21. maj”: Opet se veliča četništvo, ali poručujemo da ćemo slomiti fašizam (VIDEO)

Iz GI “21. maj” skrenuli su pažnju državnom tužilaštvu da pjevanje pjesme “Leleču Turci, kukaju bule” predstavlja govor mržnje i produbljivanje podjela. “Građanska inicijativa “21. maj” zato očekuje da se identifikuju i procesuiraju sve osobe koja pjevaju ovu i druge nacionalističke pjesme”, saoštili su za Portal Analitika Malik Kovačević, Ljubimir Filipović i Aleksandar Saša Zeković.

“Profil pod nazivom Mojkovački fantom označio je danas, 8. avgusta 2022, u svojim objavama aktiviste Građanske inicijative “21. maj” što je bio način da saznamo da se u mjestu Zaostro, pod pokriviteljstvom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, opet održala proslava pristaša zločinačkog četničkog pokreta”, poručili su za Portal Analitika iz GI “21. maj”.

Kako dodaju, događaji ovakve vrste kod svih građana i građanki Crne Gore izazivaju osjećaj straha i uznemirenja, a naročito kod pripadnika manjinskih naroda.
U tom kontekstu, GI “21. maj” podnijela je prijavu i pozvala Upravu policije i nadležno tužilaštvo da provjere da li u aktivnostima neočetničkih pristaša ima prekršaja ili krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Iz GI “21. maj” skrenuli su pažnju državnom tužilaštvu da pjevanje pjesme “Leleču Turci, kukaju bule” predstavlja govor mržnje i produbljivanje podjela.
“Građanska inicijativa “21. maj” zato očekuje da se identifikuju i procesuiraju sve osobe koja pjevaju ovu i druge nacionalističke pjesme”, saoštili su za Portal Analitika Malik Kovačević, Ljubimir Filipović i Aleksandar Saša Zeković.

Izvor: Portal Analitika

Idi na VRH
error: Content is protected !!