Bošnjačko vijeće: Napadi na predstavnike bošnjačke dijaspore imaju za cilj kidanje veze sa Crnom Gorom

Kako Bošnjaci imaju važnu ulogu u svim političkim procesima u novijoj istoriji Crne Gore i kako je cijela a posebno bošnjačka dijaspora, veoma važan faktor u tim procesima, medijska hajka na taj segment političkog i uopšte javnog života i djelovanja, zasnovana na lažima, konstrukcijama i podmetanjima, po pravilu je najprljavija i najžešća. Kada su u pitanju Bošnjaci, njima se najčešće i olako podmeće neprijateljski stav prema domovini Crnoj Gori, zatim islamski fanatizam, terorizam i separatizam, sve u nastojanju da se Bošnjaci zaplaše i odustanu od svog političkog stava, a slijede tuđi.

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori reagovalo povodom podmetanja članovima bošnjačke iseljeničke zajednice koji se nalaze na privremenom radu u SAD.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Uvijek kada se uzburka politička scena u Crnoj Gori i kada se rješavaju krupna politička pitanja, sa opskurnih portala, stranica, youtube kanala i drugih medija počne besomučna hajka u cilju diskreditacije političkih, vjerskih, kulturnih i dr. autoriteta bošnjačkoga naroda, kako bi se, po ustaljenoj praksi, osamili od svoga korpusa i, u konačnom, njime lakše manipulisalo.

Takva praksa neprimjerena je demokratskim sistemima i pravnoj državi koju gradimo.

Kako Bošnjaci imaju važnu ulogu u svim političkim procesima u novijoj istoriji Crne Gore i kako je cijela a posebno bošnjačka dijaspora, veoma važan faktor u tim procesima, medijska hajka na taj segment političkog i uopšte javnog života i djelovanja, zasnovana na lažima, konstrukcijama i podmetanjima, po pravilu je najprljavija i najžešća.

Kada su u pitanju Bošnjaci, njima se najčešće i olako podmeće neprijateljski stav prema domovini Crnoj Gori, zatim islamski fanatizam, terorizam i separatizam, sve u nastojanju da se Bošnjaci zaplaše i odustanu od svog političkog stava, a slijede tuđi.

Naravno, Bošnjaci su i politički narod, imaju svoje mišljenje i predstavnike koji će ga saopštiti.

Namjeri koju smo lako prozreli odlučno ćemo se suprotstaviti, baš kao i idejama da se kroz izborni inženjering, Bošnjaci u dijaspori isključe iz javnih događaja i debata u domovini i tako konačno raskinu te prirodne veze.

Ovog puta, po oprobanom scenariju i sa pomenutim ciljem, meta beskrupuloznih napada su istaknuti članovi naše dijaspore, predvodnici naših zavičajnih udruženja u Americi, gospoda Smajlje Srdanović i Mersim Zilkić, osvjedočeni prijatelji Crne Gore i svih njenih gradjana. Oni su sem toga i humanisti i dobrotvori koji su zajedno sa ostalim humanim pripadnicima naše dijaspore podržali razne humanitarne akcije u cijeloj Crnoj Gori, a posebno na osiromašenom sjeveru, donirajući na stotine hiljada dolara za rješavanje raznih socijalnih problema, liječenje bolesnih, obrazovanje siromašne djece, gradnju kuća beskućnicima i slično, ne birajući one kojima su pomagali ni po vjeri ni po naciji ni po namu. O njihovom radu najbolje govore njihova djela, a mogli bi štošta reći i predsjednici opština Plav, Gusinje, Andrijevica, Berane i brojne porodice kojima su pomogli. U Njujorku, gdje se uspješno bave biznisom, zbog svog društvenog angažmana i odgovornosti, obojica uživaju ugled u lokalnoj zajednici i od stanovnika i od lokalne zajednice, o čemu svjedoči veliki broj priznanja koje su dobili. Sve ovo najbolje demantuje laži koje se o njemu iznose ovih dana.

No, nije cilj opskurnih portala i drugih web platformi istina već upravo ono za šta optužuju Smajlje Srdanovića i Mersima Zilkića, razbijanje Crne Gore i njenog gradjanskog, multietničkog i multikulturalnog karaktera kako bi, razjedinjena i posvadjana, bila lak plijen protagonistima velikodržavnih projekata u ovom regionu.

U tom pravcu je i kontinuirani pokušaj kidanja veza sa dijasporom.

Najoštrije osudjujemo ovakve monstruozne konstrukcije kojima se crtaju mete pojedincima ali i cijelom narodu i svim muslimanima u Crnoj Gori i pozivamo državne organe da utvrde ko stoji iza ovih objava i protiv njih preduzmu zakonske mjere zato što se ovakvim neutemeljenim objavama širi islamofobija, vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, navodi se u saopštenju Bošnjaćkog vijeća u Crnoj Gori.

Idi na VRH
error: Content is protected !!