Uhapšen Plavljanin Elvis Palavrtić zbog napada na novinarku Vijesti

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović poručila je da taj Vladin resor snažno osuđuje jučerašnji ponovni napad na novinarku Jadranku Ćetković, poručivši da se verbalni i fizički napadi na novinare i novinarke u Crnoj Gori moraju prestati

Elvis Palavrtić iz Plava uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda na štetu novinarke Vijesti Jadranke Ćetković, saznaju Vijesti.

On je juče nakon suđenja u Višem sudu u Bijelom Polju verbalno napao novinarku i krenuo ka njoj.

Incident se dogodio nakon što je u sudnici okončano iznošenje završnih riječi u ponovljenom postupku, u kom Palavrtić, Dragan Aković, Sead Kurpejović, Albin Hot, Dragoljub Davidović, Elfad Kurpejović i Emil Ciriković odgovaraju zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga.

Maša Vlaović (Ministarstvo kulture i medija)

Članovi te kriminalne grupe uhapšeni su prije par godina u policijskoj akciji “Artur”.

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović poručila je da taj Vladin resor snažno osuđuje jučerašnji ponovni napad na novinarku Jadranku Ćetković, poručivši da se verbalni i fizički napadi na novinare i novinarke u Crnoj Gori moraju prestati.

Vlaović u saopštenju navodi da je nedopustivo da se novinarka Ćetković suočila sa još jednim napadom, nakon što je ranije bila napadnuta u sličnim okolnostima.

“Dok radimo na sistemskoj zaštiti novinara i novinarki i kreiranju povoljnog ambijenta za rad medija i razvoju profesionalnih standarda u novinarstvu, pozivamo istražne organe da bez odlaganja procesuiraju vinovnike ovog incidenta i zaštite sve novinare i novinarke, te obezbijede njihovu sigurnost”, dodaje Vlaović.

Kazala je da je ugrožavanje bezbjednosti novinara i novinarki na bilo koji način neprihvatljivo i zahtijeva “brzu i odlučnu reakciju”, prenose Vijesti.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo kulture i medija snažno i odlučno podupire slobodu medija, kao vrhovni princip na kome počiva svako demokratsko društvo. Budućnost Crne Gore i njen napredak na putu evropskih integracije zavise od obezbjeđivanja ambijenta za slobodno novinarstvo. Zato događaj u Bijelom Polju, niti bilo koji slučaj verbalnog i fizičkog napada na novinare i novinarke, ne smije biti tolerisan”, zaključuje Vlaović u saopštenju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!