Horor u Mađarskoj: Hrvatica (31) se porodila u vinogradu, ostavila bebu i pobjegla u Osijek, dijete preminulo

Mađarska policija je u rekordnom roku pronašla bebu kojoj je srce još kucalo. Da su stigli samo koji minut ranije, napuštena beba bi preživjela, poručili su iz mađarske policije

Mlada majka u skrovitom mađarskom vinogradu rodila je i ostavila tek rođeno dijete. Pobjegla je u Osijek i završila u bolnici gdje su ljekari shvatili šta se zapravo dogodilo i digli sve na noge. Alarmirana je i mađarska policija koja je u rekordnom roku pronašla bebu kojoj je srce još kucalo. Da su stigli samo koji minut ranije, napuštena beba bi preživjela, poručili su iz mađarske policije, a prenosi portal Start.

Evo šta su napisali mađarski policajci: “Naš je posao ne samo fizički, nego nerijetko i psihički zahtjevan. Pogotovo kad uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena (31) s hrvatskim državljanstvom, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu i pobjegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama”.

Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu, ali, na veliku žalost, preminula je u petak.

Mađarska policija nije uspjela spasiti dijete koje je majka ostavila na brežuljku vinograda u Márfaiju, u mađarskoj Baranji koja graniči s hrvatskom istoimenom županijom.

Hrvatska policija je u noći na 16. jul izvijestila mađarske kolege da se u bolnici u Osijeku zbrinjava žena koja je prethodno poslijepodne vjerovatno  rodila dijete u Mađarskoj, a potom ga je ondje i ostavila.

Policija je, prema informacijama dobijenim uz pomoć hrvatskih kolega, uspješno završila istragu, uprkos tome što se 31-godišnja Hrvatica nije pokazala kooperativnom u samim počecima istrage. Da je kojim slučajem ranije sve priznala, dijete bi bilo spašeno, tvrde mađarski policajci.

Nakon što je pronađena, o bebi se brinuo policajac koji je imao ljekarsku kvalifikaciju i također je bio uključen u potragu. Po njihovu dolasku, brigu o djetetu preuzela su vozila Hitne pomoći. Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu.

Policija je na svojoj Facebook stranici objavila da je beba izgubila život u bolnici uprkos brzoj i stručnoj njezi.

Policijski štab mađarske baranjske županije naredio je istragu protiv žene zbog ubistva. Još uvijek se ne zna šta hrvatska policija, koja je alarmirala Mađare, radi po tom pitanju, piše portal Start.

“Prikazujemo vam raznolikost i zanimljivu stranu policijskog rada. Ali sad pričamo priču koja ilustruje najteži, najmračniji dio ljudskoga života. Što je nevjerovatno iscrpljujuće, ne samo fizički, nego i psihički. Pogotovo kad uz svu tu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život…”

Izvor: “Jutarnji list”

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!