Plav: Raspisan tender za izgradnju doma za stare

“Imajući u vidu prirodne uslove u Plavu, kvalitet životne sredine i vazduha, predsjednik Opštine ističe da će ovaj objekat biti atraktivan i adekvatan za korišćenje mnogim ljudima iz Crne Gore i da će u potpunosti opravdati status objekta od javnog interesa”, rekao je Canović

Raspisan je tender za izgradnju doma za stare u Plavu, vrijednosti 2,8 miliona eura.

„Dom za stare predstavlja ustanovu od izuzetne važnosti za Plav, obezbjediće smještaj i najbolju njegu za stariju grupu građana, unaprijediti sistem socijalne zaštite, otvoriti nova radna mjesta i od javnog interesa je kako za lokalno stanovništvo, tako i za širu društvenu zajednicu“, saopštio je predsjednik Opštine Plav Nihad Canović povodom raspisivanje tendera za izgradnju te ustanove od Uprave javnih radova.

Planirani kapacitet Doma za stare je 62 kreveta za korisnike, veličina objekta je oko 2 800 m2 bruto površine, dok je procijenjena vrijednost svih radova 2,8 miliona eura.

“Domovi za stare predstavljaju ustanove koje sve više poprimaju važnu ulogu u društvu i koji građanima obezbjeđuju uslove za bezbrižan život, uz najbolju moguću brigu i smještaj. Imajući u vidu prirodne uslove u Plavu, kvalitet životne sredine i vazduha, predsjednik Opštine ističe da će ovaj objekat biti atraktivan i adekvatan za korišćenje mnogim ljudima iz Crne Gore i da će u potpunosti opravdati status objekta od javnog interesa”.

„S obzirom da se radi o ustanovi kolektivnog smještaja ovim aktivnostima podiže se ukupan nivo kvaliteta usluga u sistemu socijalne zaštite, a kada je riječ o starijim građanima među njima postoji veliko interesovanje za ovaj vid socijalne usluge“, rekao je Canović.

Foto: Nihad Canović (Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!