Posjeta Lavrova Beogradu otkazana, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zatvorile vazdušni prostor

“Danas su, prije jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile komunikacioni kanal, spriječivši prelet leta Sergeja Lavrova koji je namjeravao da posjeti Srbiju. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd na pregovore. Zemlje članice EU i NATO su zatvorile vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal komunikacije”, potvrdila je Zaharova u emisiji italijanskog TV kanala La7, prenose ruski mediji

Posjeta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu je otkazana jer su zemlje u susjedstvu Srbije zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji bi ga prevezao, rekao je u nedjelju ruskoj novinskoj agenciji Interfaks visoki izvor u Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi.

Izvor je potvrdio izvještaj srpskih medija u kojem se navodi da su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji bi u ponedjeljak prevezao šefa ruske diplomatije u Beograd.

“Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju”, rekao je taj izvor.

Portarolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je sinoć da su zemlje koje se graniče sa Srbijom zatvorile svoj vazdušni prostor za let aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je trebalo da 6. i 7. juna posjeti Srbiju.

“Danas su, prije jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile komunikacioni kanal, spriječivši prelet leta Sergeja Lavrova koji je namjeravao da posjeti Srbiju. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd na pregovore. Zemlje članice EU i NATO su zatvorile vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal komunikacije”, potvrdila je Zaharova u emisiji italijanskog TV kanala La7, prenose ruski mediji.

Ona je, prenosi rtcg.me, dodala da “Rusija, za razliku od Evropske unije, nema namjeru da uspostavlja ‘gvozdenu zavjesu’, već da Evropa ‘ograđuje’ Rusiju”.

Foto: Sergej Lavrov (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!