Proslava Dana nezavisnosti u Čikagu: Draginja dočekana ovacijama, pogledajte video

Dolazak poslanice SDP-a u prostorije KC “Rumija” propraćen je aplauzom i uzvicima “Draginja”, na šta im je ona odgovorila “Da je vječna Crna Gora”

Posjeta poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković crnogorskim državljanima koji žive u Čikagu danas je tema broj 1. među dijasporom. Njena poruka da su “naši iseljenici u Crnoj Gori svoji na svome i da im niko i nikad ne može oduzeti pravo glasa u sopstvenoj državi”, naišla je na odobravanje među svima koji ne žele da ih proglašavaju strancima u Crnoj Gori.

Dolazak poslanice SDP-a u prostorije KC “Rumija” propraćen je aplauzom i uzvicima “Draginja”, na šta im je ona odgovorila “Da je vječna Crna Gora”.

Odmah potom svi su zapjevali himnu “Oj svijetla majska zoro”, a nakon što je zahvalila domaćinima na pozivu da dože na proslavu kazala:

“Čudo nas je zadesilo 30. avgusta 2020. Nezapamćeno nešto u istoriji Crne Gore od 1918. Toliko izdajnika i toliko onih koji su radili protiv države Crne Gore… Ali smo im stali na put. Nismo se dali. Borba je bila mnogo teška. Znam da ste nas pratili preko malih ekrana i znam da ste ljubavlju koju imate prema Crnoj Gori dali sve od sebe da nam pružite podršku. Jer vi ovdje, i naša dijaspora širom svijeta, ste u tom momentu bili jedina svijetla tačka koja je čuvala obraz i čast Crne Gore vani”.

“Pokušali su da uruše i unize Crnu Goru na sve načine. Stali smo im na put, ali, vjerujte, ova borba još nije završena. To što su oni zamislili da vama uzmu pravo glasa, neće moći. Što su se prepali od vas? Prepali su se od vas zato što volite i branite obraz i čast Crne Gore”, kazala je Vuksanović Stanković.

Nakon toga uslijedio je zabavni program tokom kojeg je poslanica igrala sa prosutnima, a sa jednim od iseljenika je odigrala šotu.

Kulturni centar je osnovan je 1995. godine u Čikagu. Društvo okuplja porodice iz Crne Gore, uglavnom iz Mrkojevića kod Bara. Punih 27 godina ovo udruženje uspješno radi na očuvanju i njegovanju kulturnog i jezičkog identiteta, a u svakom trenutku spremno je da pomogne svoj zavičaj.

Pogledajte fotografije koje je snimio Amir Abazović:

+

Idi na VRH
error: Content is protected !!