Ovo je napadač iz Njujorka: Objavljivao snimke pune bijesa i mržnje, o ovome je govorio dan prije napada

“Eriče Adamsu, šta ti radiš, brate? Šta se dešava sa beskućnicima? Svaki vagon je pun beskućnika, bilo mi je loše i nisam mogao da stojim, morao sam da idem od vagona do vagona”, rekao je govoreći o metrou

Naoružani napadač iz Njujorka je i dalje na slobodi nakon masovne pucnjave u utorak, koja je uplašila putnike u metrou.

Policija traga za napadačem koji je identifikovan kao Frenk Džejms, sa prebivalištem u Viskonsinu i Filadelfiji, prenosi CBS.

Istražitelji kažu da je 10 ljudi ranjeno, a da je najmanje 23 povrijeđeno.

Iako je osumnjičeni ispalio 33 hica, policija kaže da nijedna žrtva nije zadobila povrede opasne po život.

Ljekari kažu da mnogi koji su bili zbrinuti u lokalnim bolnicama su već pušteni kući, piše “Kurir”.

U međuvremenu, njujorška policija traga za 62-godišnjim Džejmsom.

Putnici u vozu N u utorak ujutro opisali su kako je muškarac koji je nosio narandžasti prsluk bacio dimnu bombu u njihov vagon kada je bio između stanica, a zatim otvorio vatru.

Prestravljeni putnici pokušali su da pređu u drugi vagon, ali su vrata bila zaključana.

Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu u posljednje tri godine, ispunjene bijesom.

On u njima osuđuje zločin u Njujorku, detaljno opisuje svoje borbe sa socijalnim radnicima i daje bijesne izjave protiv bijelaca, Portorikanaca, Jevreja, klimatskih promjena i policije.

Kombi je pronađen napušten oko osam kilometara od mjesta pucnjave, a ključ je ostavljen na mjestu zločina, prenosi Dejli mejl.

Ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Njegovi video snimci, puni psovki, prikazuju ga kako govori o stanju svijeta kako ga on vidi, iznošenje svojih pritužbi, prijeteći da će “ubiti sve što je na vidiku” i dijeli teorije zavjere – kao što je tvrdnja da Kule bliznakinje nikada nisu mogle da budu oborene 11. septembra avionima.

Govorio je o psihijatrijskim ustanovama u kojima je boravio u Bronksu i Nju Džersiju, govoreći da osoblje nije uspjelo da mu pomogne i da ga je “učinilo još opasnijim”.

“Gospodine gradonačelniče, ja sam žrtva vašeg programa mentalnog zdravlja. Imam 63 godine i pun sam mržnje, bijesa i gorčine”, rekao je u jednom snimku obraćajući se gradonačelniku Njujorka Eriku Adamsu.

Kritikovao ga je i što nije uradio više da riješi pitanje beskućnika.

“Eriče Adamsu, šta ti radiš, brate? Šta se dešava sa beskućnicima? Svaki vagon je pun beskućnika, bilo mi je loše i nisam mogao da stojim, morao sam da idem od vagona do vagona”, rekao je govoreći o metrou.

Njujorška policija je rekla da je povećala obezbjeđenje Adamsu nakon što su otkrili ove snimke.

Džejms je dan prije pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude.

Rekao je da se situacija nije promijenila po Afroamerikance, da ropstvo i dalje postoji.

Foto: Frenk Džejms (Twitter)

Idi na VRH

error: Content is protected !!