Divna vijest za samohranog oca iz Stožera i njegovu djecu: Furtulama Podgoričanin Vladimir Brnović poklonio auto

Put do škole za Natašu i Nemanju nije nimalo lak. Teško je i njihovom ocu, jer iz planinskog sela Stožer do Pavinog Polja treba proći brda i doline. Lijepa vijest donijela je radost djeci

Nakon priče RTCG o samohranom ocu Milanu Furtuli koji, nakon zatvaranja seoske škole, svakodnevno djecu vozi starim automobilom 45 kilometara do škole, javio se Podgoričanin Vladimir Brnović koji će toj porodici pokloniti automobil. Tako će, za nekoliko dana, makar putovati sigurnije. A da li nadležni planiraju da djeci obezbijede organizovan prevoz nakon zatvaranja seoske škole, iz RTCG nijesu dobili odgovor iz resornog ministasrtva, niti škole.

Put do škole za Natašu i Nemanju nije nimalo lak. Teško je i njihovom ocu, jer iz planinskog sela Stožer do Pavinog Polja treba proći brda i doline. Lijepa vijest donijela je radost djeci.

“To je super, neću kasniti u školu. Ostala sam bez teksta”, rekla je ushićeno Nataša.

Otac Milan kaže da nije očekivao takvo nešto.

O gestu Brnovića Vraneš već bruji, a on je u telefonskom razgovoru rekao da djeci treba kvalitetno školovanje, a njihovom ocu podrška. Zato donira vozilo koje je već spremno da sa 200 litara nafte stigne u dom Furtula.

“Roditelji pokušavaju da pronađu lakši način života i za sebe i za djecu zato odlaze”, kazao je Slobodan Leković, predsjednik MZ Pavino Polje.

Za nekoliko dana Furtulama će vožnja do škole i nazad do Stožera biti i ugodnija i brža.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da je prevoz đaka isključiva nadležnost Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali kako se u slučaju Furtula nijesu oglasili, lokalna uprava je spremna da pomogne.

Kako je objasnio, kada se neko obrati Opštini za pomoć, prvo ga upute na nadležno ministarstvo.

“Međutim, kako u ovom slučaju Ministarstvo nije iskazalo interesivanje i brigu za osnovce, što sada saznajemo, Opština je spremna da preko Mjesne zajednice Kovren, koju je predsjednik Opštine već kontaktirao, pomogne finansijski porodici Furtula kako bi njihova djeca mogla da idu u školu. Podsjećamo da smo, brinući da svaki građanin, a posebno oni koji žive na selu subvencionisali autobuske prevoznike, kako bi isti održali linije i na taj način spriječili ukidanje nekih linija koje nisu ekonomski isplative”, piše u saopštenju Opštine.

Priču pogledajte na linku:

https://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/358721/furtulama-novi-automobil-za-brzu-voznju-do-skole.html

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!