BiH: Ubijen načelnik kriminalističke policije u Prijedoru, privedeno više osoba

Bašić je, prema navodima iz policije, ubijen rano ujutru u ponedjeljak, pucnjem iz vatrenog oružja na putu ka poslu u prijedorskom naselju Pećani

Veliki broj osoba je priveden u Prijedoru, Banjaluci i u široj regiji u okviru istrage o ubistvu Radenka Bašića načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine (BiH).

To je danas novinarima izjavio Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske (RS).

Bašić je, prema navodima iz policije, ubijen rano ujutru u ponedjeljak, pucnjem iz vatrenog oružja na putu ka poslu u prijedorskom naselju Pećani.

“Pored policije iz RS, alaramirali smo sve bezbjednosne agencije u BiH i regionu. Uradićemo sve, prevrnućemo svaki kamen. Ovaj događaj sigurno neće ostati neriješen. Radi se o čestitom policajcu”, rekao je Kostrešević.

Direktor policije RS je rekao da u ovom momentu ne može govoriti o motivima ubistva, odgovarajući na pitanje da li je ono u vezi sa istragama o trgovini narkoticima.

“Radenko je bio policajac 29 godina. Dobro je radio svoj posao i puno je radio. Ne bih sad da komentarišem gdje se može vezati istraga”, rekao je Kostrešević.

Iz MUP-a RS je ranije saopšteno da službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i tragaju za počiniocem.

Zbog ubistva su blokirani svi izlazi iz Prijedora, a policija kontroliše vozila i na ulazu u susjedne gradove.

Na kontrolnim punktovima pristuni su i policajci naoružani dugim cijevima.

Policiju BiH čini trinaest policija – dvije entitetske, jedna u Brčko Distriktu i deset kantonalnih – i dvije specijalne policijske agencije na državnom nivou.

Foto: Radenko Bašić (Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!