Osmogodišnji heroj iz Pljevalja: Dario nije gurnuo drugaricu u kanal već ju je spasavao!

U Pljevljima su svi ponosni na njega, a on i njegova samohrana majka Arnela Geljić i sestra dobijaju samo riječi hvale za njegovo ponašanje. Da Pljevljaci znaju da se oduže i pomognu svoje sugrađane, pokazao je i direktor Rudnika uglja Milan Lekić, koji je, kako piše portal pvinformer.me, odlučio da Arneli ponudi posao

Osmogodišnji Dario Soković ne samo da nije gurnuo šestogodišnju djevojčicu u kanal pun vode, već je pokušao da joj spasi život!

To je dokazao i snimak sa nadzorne kamere, koji je na društvenim mrežama i portalima odgledan nebrojeno puta.

U Pljevljima su svi ponosni na njega, a on i njegova samohrana majka Arnela Geljić i sestra dobijaju samo riječi hvale za njegovo ponašanje. Da Pljevljaci znaju da se oduže i pomognu svoje sugrađane, pokazao je i direktor Rudnika uglja Milan Lekić, koji je, kako piše portal pvinformer.me, odlučio da Arneli ponudi posao.

Dario i njegova šestogodišnja drugarica su išli u prodavnicu kada je ona upala u kanal, a na snimku se vidi Dario koji pokušava da je spase tako što joj dodaje dasku da se uhvati za nju. Srećom, u tom momentu je tom naišao policajac Novica Tomašević koji je djevojčicu izvukao iz kanala.

Dario je tako zavrijedio epitet heroja u svom gradu, jer je drugaricu spasavao od sigurne smrti, s obzirom na to da je kanal dubok metar i po… Na društvenim mrežama i medijima pljušte riječi pohvale, a direktorica OŠ “Salko Aljković”, u kojoj Dario pohađa treći razred, Milica Rondović, iskazala je, piše pvinformer.me, ponos što je učenik njihove škole učinio herojsko djelo, “na kome mu mogu pozavidjeti i odrasli članovi društva”.

“To je još jedan dokaz da ova obrazovna ustanova kroz svoj obrazovni sistem uči djecu da budu korisni članovi društva u kome žive”, rekla je, prenosi taj portal.

To je epilog drame koja je juče imala sasvim drugačiju konotaciju. Djevojčica je ocu, takođe samohranom roditelju, ispričala da ju je Dario gurnuo u kanal, zbog čega su njegovu porodicu izložili osudama i neprimjerenim komentarima. Njegova majka Arnela Geljić juče je za Portal Revije Fokus ispričala da su preživjeli golgotu, jer su pojedinci nazivali njenog sina monstrumom, ubicom… Zato je, nakon neprospavane noći, otišla u policiju i tražila snimak sa obližnjeg objekta, a i ona i Dariov otac su kazali da će, zbog pisanja pojedinih medija koji su Darija stavili na stub srama, angažovati advokata.

Moje dijete koje pokusava da izvuce drugaricu iz kanala a medijski osudjeno po komentarima zlih besposlenih ljudi kako je ubica,monstrum itd…bavite se svojim zivotima ako ih uopste imate…Ja sam na svoje dijete ponosna jer ja ne znam kako bi se ponasala u ovakvoj situaciji a on je sa svojih 8 godina pokusavao da joj pomogne…hvala svima na podrsci❤️

Posted by Arnela Geljic on Wednesday, March 9, 2022

Idi na VRH
error: Content is protected !!