New York: Frank Abrokwa, koji je u metrou razmazao izmet ženi po licu, pušten bez kaucije!

Posljednji put je uhapšen 22. februara — dan nakon podlog napada u podzemlju — kada je navodno prijetio jednom zaposlenom šrafcigerom tokom pljačke u gvožđari, u ulici White Plains u Wakefieldu, rekli su policajci

Čovjek koji je prije nekoliko dana ženi u metrou razmazao izmet po licu pušten je bez kaucije u odvojenim slučajevima napada prošlog mjeseca, saopštile su vlasti.

Frank Abrokwa (37), je hapšen više od 20 puta od 1999. godine, uključujući 5. februar, kada je navodno udario čovjeka u lice na autobuskom terminalu Lučke uprave, prema policiji i krivičnoj prijavi.

Žrtva je osetila da ga je neko udario, a kada se okrenuo, Abrokwa je bila jedina osoba u neposrednoj blizini, navodi se u tužbi.

On je optužen za napad trećeg stepena, teško uznemiravanje drugog stepena, pokušaj napada trećeg stepena i teško uznemiravanje drugog stepena, piše u prijavi.

Abrokwa je navodno udario drugu žrtvu, 30-godišnjeg muškarca, više puta u glavu 7. januara na željezničkoj stanici 125, ulica 2 i 3 u Harlemu, prema policiji i sudskim dokumentima.

On je, prema prijavi, uhapšen na licu mjesta i optužen za napad trećeg stepena, pokušaj napada trećeg stepena i uznemiravanje drugog stepena.

Abrokwa je optužen u vezi oba incidenta 6. februara i pušten je pod nadzorom – jer optužbe ne podliježu novčanoj kauciji, saopštila je kancelarija okružnog tužioca Manhattana.

Predviđeno je da se ponovo pojavi pred sudom 28. aprila.

Posljednji put je uhapšen 22. februara — dan nakon podlog napada u podzemlju — kada je navodno prijetio jednom zaposlenom šrafcigerom tokom pljačke u gvožđari, u ulici White Plains u Wakefieldu, rekli su policajci.

Okružno tužilaštvo Bronxa nije odmah dalo informacije o optužbi u tom slučaju.

Abrokwa je uhapšen u ponedjeljak u vezi sa napadom 21. februara, kada je ženi razmazao fekalije po licu, rekli su policajci, piše New York Post.

Mučni snimak napada u Bronxu objavila je njujorška policija.

On je optužen za nasilno dodirivanje, prijetnju, nasilno ponašanje i uznemiravanje, saopštili su policajci.

Gradonačelnik Eric Adams nazvao je incident „užasnim iskustvom kroz koje svako može da prođe”, na konferenciji za medije.

Abrokwa je zatim nastavio da pljuje žrtvu.

“Neko vam pljuje u lice… To su pravi znaci problema sa mentalnim zdravljem… i zaista moramo da naučimo kako se nosimo sa problemima mentalnog zdravlja”, rekao je gradonačelnik.

Kao odgovor na nasilje, Adams je 18. februara objavio plan bezbjednosti podzemne željeznice, obećavajući da će suzbiti kršenje pravila i spriječiti ljude da žive u vozovima i na stanicama.

Foto: Frank Abrokwa (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!