Bajden poručio da će SAD i saveznici odgovoriti na ruski napad: “Molitve cijelog svijeta večeras su uz ukrajinski narod”

Sutra ujutro ću se sastati sa kolegama iz G7, a zatim se obratiti američkom narodu i najaviti dalje poslejdice koje će SAD i njihovi saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog ovog bespotrebnog čina agresije protiv Ukrajine i globalnog mira i bezbjednosti. Takođe ćemo se koordinisati sa NATO saveznicima da bi osigurali snažan, ujedinjen odgovor kojim se sprječava bilo koja agresija protiv Alijanse. Večeras, Džil i ja se molimo za hrabar i ponosan ukrajinski narod

Nakon što je Vladimir Putin najavio rat u Ukrajini, oglasio se i američki predsednik Džo Bajden.

“Molitve cijelog svijeta večeras su uz ukrajinski narod koji trpi ničim izazvani i neopravdan napad ruskih vojnih snaga. Predsjednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje. Rusija je jedina odgovorna za žrtve i razaranje koje će ovaj napad izazvati, i SAD i njihovi saveznici će odgovoriti na ujedinjen i odlučan način. Svijet će osigurati da Rusija odgovara.

Večeras ću pratiti situaciju iz Bijele kuće i nastaviću da dobijam redovne informacije od tima za nacionalnu bezbjednost. Sutra ujutro ću se sastati sa kolegama iz G7, a zatim se obratiti američkom narodu i najaviti dalje poslejdice koje će SAD i njihovi saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog ovog bespotrebnog čina agresije protiv Ukrajine i globalnog mira i bezbjednosti. Takođe ćemo se koordinisati sa NATO saveznicima da bi osigurali snažan, ujedinjen odgovor kojim se sprječava bilo koja agresija protiv Alijanse. Večeras, Džil i ja se molimo za hrabar i ponosan ukrajinski narod”, naveo je Bajden u pisanoj izjavi.

Idi na VRH
error: Content is protected !!