Baranka N. Z. (27) preminula u KCCG od posljedica porodičnog nasilja, osumnjičen nevjenčani suprug

Iz UP je saopšteno da je 16. januara u Opštoj bolnici u Baru primljena ženska osoba bez svijesti, sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, nakon čega je upućena na liječenje u KCCG gdje je preminula šest dana kasnije

Baranka N. Z. (27) preminula je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od povreda zadobijenih u porodičnom nasilju.

Kako je saopštila Uprava policija (UP), sumnja se da joj je povrede zadao nevjenčani suprug, tridesettrogodišnji D.N. iz Bosne i Hercegovine.

On je, nakon potjernice, lociran i uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo 17. januara.

KCCG (Foto: Fokuspress.com)

Iz UP je saopšteno da je 16. januara u Opštoj bolnici u Baru primljena ženska osoba bez svijesti, sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, nakon čega je upućena na liječenje u KCCG gdje je preminula šest dana kasnije.

“Na teritoriji opštine Bar u januaru je izvršeno krvično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu N. Z. (27) iz Bara koja je od posljedica nasilja preminula u Kliničkom centru Crne Gore”, saopštila je policija.

Barskoj policiji je, dodaje se, 16. januara iz Opšte bolnice u tom gradu prijavljeno da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

“Preduzimajući dalje mjere i radnje policija je došla do saznanja da je oštećenoj povrede nanio nevjenčani suprug D. N. (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru. Ovo lice nije zatečeno na adresi stanovanja te je za njim raspisana potjernica i on je lociran na graničnom prelazu Dobrakovo. D. N. je lišen slobode 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana”, navodi policija.

Dodaje se da je Uprava policije od zaposlenih u Kliničkom centru Crne Gore 22. januara obaviještena da je N. Z. podlegla povredama.

“Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa. Obaviješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva”, piše u saopštenju UP.

Glavna fotografija: Ilustracija (Fokuspress.com)

Idi na VRH
error: Content is protected !!