Sekulović: Milatović grubo zloupotrijebio poziciju govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja

“Poražavajuće je da opet tražimo izdajnike, a sebi pripisujemo da smo patriote. Razočaran sam što je Vlada u kojoj sam ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom”, rekao je Sekulović

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je da je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović “grubo zloupotrijebio poziciju jednog od ministara u Vladi Crne Gore, govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja”.

“Koristim ovu priliku da crnogorsku javnost upoznam sa činjenicom da nijesam konsultovan, nijesam dao odobrenje, niti dijelim mišljenje koje je iznio gospodin Milatović”, saopštio je Sekulović.

On je rekao da, što se tiče drugih saopštenja koja su ugledala svjetlost dana, “upućuje veliku zabrinutost zbog neodgovornosti ljudi na visokim pozicijama koji de facto pozivaju na otpor, unose konfuziju i priželjkuju nemire i nerede većih razmjera”.

Sekulović je rekao da će “MUP i Uprava policije u tom kontekstu biti na svojim poznatim pozicijama”.

On je rekao da če se “svakome omogućiti pravo na mirno okupljanje radi iskazivanja svojih stavova, ali će se, kao i u prethodnim slučajevima, štititi državni interesi”.

“Koristim ovu priliku da još jednom pozovem na smirivanje strasti i na prihvatanje da se u demokratskom društvu odluke donose u skladu sa Ustavom propisanim procedurama, koje mogu da nam se sviđaju ili ne, ali ih moramo prihvatati, kakve god one bile. Poražavajuće je da opet tražimo izdajnike, a sebi pripisujemo da smo patriote. Razočaran sam što je Vlada u kojoj sam ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom”, rekao je Sekulović.

Milatović je ranije danas saopštio da ministri u Vladi Crne Gore smatraju da je etički da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podnese ostavku na tu funkciju.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!