Abazović: Ponosan sam jer prvi put integrišemo manjinske partije sa partijama sa kojima ranije nijesu sarađivale

Rekao je da mu je “žao što cijela politička scena u Crnoj Gori postaje Nebojša Medojević i Boris Bogdanović, da svako lupi šta hoće”. Kazao je da se ne prepoznaje kao neko ko je pregovarao sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)

 

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je danas da će memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Bošnjačke stranke (BS), Albanska alternativa (AA), Force, Demokratske partije i Saveza građana CIVIS biti potpisan sjutra u 11 sati.

On je novinarima u Skupštini Crne Gore kazao da se Memorandum odnosi na evropske integracije i pomirenje.

“Ponosan sam i zadovoljan jer prvi put integrišemo manjinske partije sa partijama sa kojima ranije nijesu blisko sarađivale. Bio bih jako srećan da sve partije potpišu memorandum. Pozivam ih sve”, istakao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje koliko je koštao njegov put u Dubai odgovorio je “nula eura”.

“Ta posjeta je bila izuzetno korisna za Crnu Goru, otišao sam da odškrinem vrata i riješim neke dileme ukoliko je to moguće”, rekao je Abazović.

Rekao je da mu je “žao što cijela politička scena u Crnoj Gori postaje Nebojša Medojević i Boris Bogdanović, da svako lupi šta hoće”.

Kazao je da se ne prepoznaje kao neko ko je pregovarao sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Da li neko plaća lobije? Plaća ko ima pare. Moja misija je da lobiram za Crnu Goru gdje god odem. Priča oko korupcije koju pričaju druge kolege – korumpiran je onaj ko neće da podrži izbor novog Tužilačkog savjeta. Za te stvari meni neka se obraćaju. Ako se obraćaju i ja ću reći protiv kojih funkcionera je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenuo postupak ili ga pokreće”, rekao je Abazović.

On je kazao i da je rekao da se sreo sa Ljubom Bigovićem.

“Oni koji to potenciraju štite ubice Duška Jovanovića”, rekao je on.

On je kazao da je, dok su ljudi pregovarali da li će Vlada pasti, on znao da neće.

“Bio sam iznad situacije i uživao u Formuli 1. Ako neko može da nas zamijeni, neka to uradi. Dok smo tu igraće se po pravilima evropske, građanske i ekološke Crne Gore”, rekao je Abazović, prenose “Vijesti”.

U vezi situacije u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), rekao je da je preuizimanje od Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) poteklo od Uniproma.

“Da li to ima biznis logiku? KAP je malo specifičan, ima značajan udio u BDP, izvozu, ima veliki broj radnika i njegovo gašenje imalo negativne finansijske efekte. Važno je da KAP opstane, ali ne možemo da vječito spasavamo privatne kompanije”, kazao je Abazović.

On je demantovao informacije da se sreo sa predsjednikom Crne Gore i DPS Milom Đukanovićem u Dubaiju.

“Niti sam imao potrebu da se s njim sastanem niti bih se pored cijele Crne Gore tamo sastao sa njim”, kazao je Abazović.

Foto: Vlada Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!