Dirljivo pismo Mire Furlan sinu: Da li ti treba teški prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom cio život?

U tekstu, izvorno napisanom na engleskom, opisuje svoj život i život svojih bližnjih – od sudbine majke Branke, oca Ivana i bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga posvećena. “Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti šta se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji?”

Glumica Mira Furlan umrla je početkom godine u Los Angelesu, a prije smrti završila je memoare koje je njen suprug, režiser Goran Gajić, objavio posthumno.

U izdanju hrvatske izdavačke kuće “Fraktura”, 15. decembra izlazi autobiografija “Voli me više od svega”, u kojoj je zvijezda filmova “Kiklop”, “U raljama života” i TV serijala “Babylon 5” i “Izgubljeni” na 640 stranica napisala sve o svom životu, piše časopis Gloria.

Foto: Fraktura.hr

“Zima je 1991, jedna od najoštrijih ikad zabilježenih u New Yorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz cafea ‘Monaco’ gdje radim, sa stranim novinama u rukama.

Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi (obaveznoj uniformi na mom radnom mjestu), stojim na uglu Amsterdama i Broadwaya i otvaram glavni članak s nadnaslovom: ‘Tragična sudbina velike hrvatske glumice’.

Zatim mi oči skliznu do naslova: ‘Težak život lake žene’”, odlomak je kojim započinje autobiografija u kojoj Furlan emotivno i bez ustručavanja govori o svojim najljepšim, ali i najtraumatičnijim danima.

U tekstu, izvorno napisanom na engleskom, opisuje svoj život i život svojih bližnjih – od sudbine majke Branke, oca Ivana i bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga posvećena.

“Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti šta se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji?

Da li uopšte želiš znati nešto o tome? Da li ti treba ta teška prtljaga, prtljaga koju tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da je bar načas odloži?”, napisala je Mira Furlan svom sinu u pismu takođe objavljenom u knjizi, prenosi slobodnabosna.ba.

Glavna fotografija: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!