Preminula pjevačica Merima Njegomir

Pjevačica se već mesecima nije pojavljivala u javnosti jer je bila teško bolesna. Zdravstveno stanje bilo joj je ozbiljno narušeno jer se borila sa teškim oblikom tumora

Popularna pjevačica Merima Njegomir preminula je danas nakon kraće bolesti, potvrđeno je Nova.rs.

Pjevačica Merima Njegomir već mesecima se nije pojavljivala u javnosti jer je bila teško bolesna. Zdravstveno stanje bilo joj je ozbiljno narušeno jer se borila sa teškim oblikom tumora.

Posljednjih mesec dana pala je u krevet i klonula. O njoj su brinula djeca, a najmlađa ćerka preselila se kod nje kako bi uz nju bila 24 sata.

Merima Njegomir je bila jedna od najpoznatijih pjevačkih zvijezda sa naše estrade. Ona je bila školovani muzičar i vrsni interpretator i starogradskih i narodnih pjesama, a na estradi je imala titulu velike dame. Uvijek je rado viđena gošća u raznim zabavnim TV emisijama, na svim televizijama.

Pored izuzetnih pjevačkih postignuća, gjde je interpretirala i stare ruske pjesme i sevdalinke, te je i pjevala na nekoliko stranih jezika koje je tečno govorila, Merima je imala i nebrojene hitove.

Bila je dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pjevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima.

Prva je od pjevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, piše b92.net. Do sada je snimila više od trideset nosača zvuka (studijskih albuma i singl-ploča) i otpjevala čuvene hitove: “Ivanova korita”, “Ruzmarin”, “Zbog tebe”, “Što je lepo kad se neko voli”, “Opilo nas vino”, “Da nije ljubavi tvoje”, “Pamtim još”, “Kad zaškripi kapija”, “Zelene su oči tvoje”, “Mezimica”…

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!