Snimci iz vazduha pokazuju razmjere poplava u Kantonu Sarajevo

Najkritičnije je u Otesu kod Ilidže, gdje su snimljene potopljene kuće, automobili, velike materijalne štete, a mještani su evakuisani čamcima. Taj dio Kantona Sarajevo je i dalje bez struje

Video snimci iz vazduha koje je načinila ekipa Dron.ba u najboljoj mjeri pokazuju razmjere poplava koje su pogodile Kanton Sarajevo usljed jakih padavina koje su počele juče i nastavile danas.

Snimljena su neka od najkritičnijih područja, poput dijela oko autoputa Sarajevo-Zenica, zatim Ilidže koja je, kako se vidi iz vazduha, potpuno potopljena.

Iako automobili bez problema saobraćaju auto-putem, područje oko njega je u potpunosti poplavljeno.

Usljed višesatnih obilnih padavina korita rijeka su nabujala pa se tako Željeznica u opštini Ilidža izlila i poplavila sva okolna mjesta, prenosi N1.

Najkritičnije je u Otesu kod Ilidže, gdje su snimljene potopljene kuće, automobili, velike materijalne štete, a mještani su evakuisani čamcima. Taj dio Kantona Sarajevo je i dalje bez struje.

Do nestanka struje je došlo usljed kvara na nekoliko traffo-stanica u pojedinim djelovima grada, dok je u drugima ona isključena zbog predostrožnosti.

Danas je kritično bilo i u opštini Trnovo, poplavljeno je na stotine kuća, stradala su poljoprivredna gazdinstva, a brojni mještani su evakuisani.

Idi na VRH

error: Content is protected !!