Plavski ribolovci dominirali u Kupu Crne Gore u disciplini mušičarenje – fly fishing, Canović ih nagradio

„Izuzetno sam ponosan što naši ribolovci, koji biježe značajne sportske uspjehe, dostojanstveno predstavljaju Plav i svoj klub. SRK “Plavsko jezero”, koji okuplja zaljubljenike u ovaj zanimljivi i u Plavu vrlo popularan rekreativni sport, ima podršku rukovodstva i Opštine Plav. Stoga vjerujem da će i u budućnosti, uz dobre rezultate, nastaviti da bude promoter ribolovne etike i očuvanja biološke održivosti, biodiverziteta i očuvanja i zaštite vodenih ekosistema“, kazao je Canović

Nakon što su članovi Sportsko ribolovnog kluba “Plavsko jezero” ostvarili šampionske rezultate u Kupu Crne Gore u disciplini mušičarenje – fly fishing, održanom u Andrijeviciu organizaciji Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore, primili su ih predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović i sekretar Sekretarijata za lokalnu upravu Sadam Luković.

„Izuzetno sam ponosan što naši ribolovci, koji biježe značajne sportske uspjehe, dostojanstveno predstavljaju Plav i svoj klub. SRK “Plavsko jezero”, koji okuplja zaljubljenike u ovaj zanimljivi i u Plavu vrlo popularan rekreativni sport, ima podršku rukovodstva i Opštine Plav. Stoga vjerujem da će i u budućnosti, uz dobre rezultate, nastaviti da bude promoter ribolovne etike i očuvanja biološke održivosti, biodiverziteta i očuvanja i zaštite vodenih ekosistema“, kazao je Canović.

Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na ovogodišnjem Kupu Crne Gore u sportskom ribolovu, gdje su osvojili prvo mjestu u ekipnoj konkurenciji, od ukupno 11 prijavljenih ekipa, dok je u pojedinačnoj konkurenciji od 33 takmičara pobjednik  takmičenja Omar Bašić.

Canović je članovima kluba uručio prigodne poklone, ističući značaj njihovih prethodnih uspjeha, kao i uvjerenje da će nastaviti da nižu dobre rezultate na lično, ali i zadovoljstvo svih podržavalaca ovog sporta u Plavu.

Klub je ove godine bio i reprezentativni predstavnik Crne Gore na 11. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja, održanom na rijeci Sutjesci (Tjentište) u Bosni i Hercegovini, gdje je zauzeo 7. mjesto od 19 ekipa zemalja članica Regionalne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja (RAJP).

Takođe, saopšteno je iz Opštine Plav, SRK “Plavsko jezero” je na 40. Svjetskom prvenstvu u mušičarenju, održanom u Finskoj, imao dva reprezentativca Crne Gore, Orhana i Omara Bašića.

Foto: Opština Plav

Idi na VRH
error: Content is protected !!