Eskobar: SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici

Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima. Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, piše u saopštenju Vlade

SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici, rekao je američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar.

Eskobar je to rekao nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem u Vašingtonu.

Eskobar je najavio da će uskoro posjetiti Crnu Goru,

Abazović i Eskobar su, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

“Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. U tom smislu, Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima. Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, piše u saopštenju Vlade.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti.

Potpredsjednik Vlade Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!