Filipović: Posjetom kriminalcu u Spužu, Abazović kompromitovao instituciju koju predstavlja

“Potpredsjednik navodno famozno pismo trebalo je da preda nadležnom tužiocu na dalje postupanje kako bi poštovao međusobne nadležnosti i podjelu vlasti. To bi bio doprinos vladavini prava, snaženju institucija, a time i države Crne Gore. Ovako, postignuta je samo još jedna bezbjednosna lakrdija i kompromitacija države u izvođenju potpredsjednika Vlade Abazovića”, piše u saopštenju

Današnja izjava potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je po pozivu posjetio u UIKS-u osuđenog za najteža krivična djela Ljuba Bigovića predstavlja nezapamćen skandal u uporednoj regionalnoj i međunarodnoj praksi, saopštio je Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Nezabilježeno je da u državi vladavine prava potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti ide na noge osuđenom pripadniku mafije, bez obzira na razloge koji su mu stavljeni na sto. Potpredsjednik navodno famozno pismo trebalo je da preda nadležnom tužiocu na dalje postupanje kako bi poštovao međusobne nadležnosti i podjelu vlasti. To bi bio doprinos vladavini prava, snaženju institucija, a time i države Crne Gore. Ovako, postignuta je samo još jedna bezbjednosna lakrdija i kompromitacija države u izvođenju potpredsjednika Vlade Abazovića”, piše u saopštenju.

Foto: Slobodan Filipović (DPS)

Idi na VRH
error: Content is protected !!