Mandić pisao Upravi za dijasporu: Ne želimo biti dio vaše klerikalne zajednice

Gospodo, ne sumnjamo da se na vaše korito neće dovući mnogi kojima je euro draži i od Crne Gore i od dostojanstva. Već nam stižu informacije kako ministru Raduloviću i vd direktoru Hadziću prilaze na kanabe razni emisari poznati od ranije po istančanom njuhu za profitom

Predsjednik Crnogorske etničke zajednice Australije Mihailo Mandić uputio je otvoreno pismo Upravi za dijasporu.

Prenosimo ga integralno.

“Primili smo vaše obavještenje povodom konkursa za dodjelu sredstava kao vid pomoći udruženjima iz Crne Gore u svrhu realizovanja njihovih projekata.

Obzirom da smo se uvjerili kako smo kao crnogorsko udruženje, koje svih ovih godina od raspada bivše Jugoslavije baštini očuvanje crnogorskih nacionalnih interesa – državnu nezavisnost, crnogorsku zastavu, himnu i CPC, nepoželjni, to vas ovim putem obavještavamo da ne želimo biti dio vaše klerikalne zajednice.

Nakon što vam je prepuštena vlast ipak smo vam dali priliku da nam pokažete taj najavljivani, novi, transparentni, demokratski i rodoljubivi odnos.

I odmah ste pali na ispitu!

Mada nijesmo očekivali od vas nagradu na tek završenoj predstavi, prijavili smo se i priložili preko 60 stranica kucanog priloga, što je bio samo manji dio naših aktivnosti u ovih 25 godina djelovanja – samo da vidimo način kako ćete to odraditi. Umjesto da vrednujete udruženja prema priloženim dokumentima i internet i medijskim prezentacijama, vi ste ‘izmislili’ jedno udruženje koje ni u jednoj jedinoj rečenici ne pominje ime Crne Gore.

Na naše pitanje čime je to dotično udruženje zaslužilo nagradu dobili smo samo odgovor da je ‘prijeki sud’ donio jednoglasnu odluku protiv našeg udruženja.

Takvim vašim djelovanjem pomogli ste nam da se oslobodimo dileme da li nastaviti saradnju sa vama ili ne.

Gospodo, ne sumnjamo da se na vaše korito neće dovući mnogi kojima je euro draži i od Crne Gore i od dostojanstva. Već nam stižu informacije kako ministru Raduloviću i vd direktoru Hadziću prilaze na kanabe razni emisari poznati od ranije po istančanom njuhu za profitom.

Neka vam je sa srećom i vama i onima koji već čekaju, pognuti, na svoju porciju.

Mi ćemo se već nekako snaći.

Izvor: Antena M

Foto: Fokuspress/Privatna arhiva

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!