Krivokapić: Ustoličenje mitropolita Joanikija 4. septembra na Cetinju, doći ću bez obezbjeđenja

“U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i, naravno, to je sve narodna volja. I tu svenarodnu radost ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu mogu da se protive, ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti to vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku”, rekao je premijer

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da će ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biti organizovano na Cetinju 4. septembra i “da taj događaj ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitav život nešto smeta”.

“U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i, naravno, to je sve narodna volja. I tu svenarodnu radost ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu mogu da se protive, ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti to vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu sviđa crkva, premijer, to je njegov lični problem”, rekao je Krivokapić tokom radne posjete Pljevljima, odgovarajući na pitanje novinara.

Rekao je da država mora da pokaže da je institucija kojoj se vjeruje i koja je jača od bilo koga ko pokušaja da poremeti sve u Crnoj Gori.

“Da li ste čuli i u jednoj državi svijeta da se takva ceremonija održava pod pažnjom prijetnji, zastrašivanja “ne možete doći na Cetinje”. Ja vam tvrdim: doći ću na Cetinje bez obezbjeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, ja mislim da se taj grdno prevario”, rekao je Krivokapić, prenose “Vijesti”.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!