Facebook zatvorio mrežu naloga antivakserskih aktivista

Posljednjih mjeseci pojavile su se na društvenim mrežama teorije zavjere o koronavirusu i vakcinama, a administracija predsjednika Bajdena kritikovala je velike tehnološke kompanije poput Facebooka zbog toga što omogućavaju širenje laži o vakcinama i tako otežavaju borbu protiv pandemije

Kompanija Facebook zatvorila je mrežu naloga iz Rusije povezanih sa marketinškom firmom koja je angažovala uticajne ljude da objavljuju sadržaje protiv vakcinacije.

Iz sjedišta kompanije je saopšteno da je zbog kršenja politike Facebooka protiv stranog uplitanja zabranjeno korišćenje naloga povezanih sa Fekzom, podružnicom marketinške firme AdNov iz Velike Britanije koja je primarno poslovala iz Rusije, prenosi Nova.rs.

U saopštenju Facebook navodi da je firma AdNov koristila svoje platforme prvenstveno za uticaj na korisnike u Indiji, Latinskoj Americi i u manjoj meri u SAD.

Istražitelji kompanije nazvali su kampanju „perionicom za dezinformacije“, jer su na forumima kao što su Reddit, Medium i Change.org objavljivani sadržaji koji obmanjuju javnost i koristeći lažne naloge na platformama poput Facebooka i Instagrama plasirali svoje neistine.

Posljednjih mjeseci pojavile su se na društvenim mrežama teorije zavjere o koronavirusu i vakcinama, a administracija predsjednika Bajdena kritikovala je velike tehnološke kompanije poput Facebooka zbog toga što omogućavaju širenje laži o vakcinama i tako otežavaju borbu protiv pandemije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!