Canović: Nadam se da će i aktuelna Vlada imati sluha kada su u pitanju infrastrukturni projekti i da neće zaboraviti na Plav i Gusinje

“Za stanovništvo našeg kraja od izuzetne je važnosti, pored ostalog, i otvaranje starog graničnog prelaza ispod Čakora, kao i izgradnja puta Plav – Bogićevica, odnosno Plav – Dečani. Zato se na ovome ne smije stati”, napisao je Canović na svom Facebook nalogu

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović rekao je da su Plav i Gusinje od danas,  zahvaljujući boljoj i kvalitetnijoj saobraćajnoj vezi, bliži Podgorici.

“Gradnja puta od Dinoše do graničnog prelaza započeta je 2019. godine, u mandatu prethodne Vlade, čemu je prethodila inicijativa naše dijaspore, posebno Fondacije Gusinje, kojoj se i ovim putem zahvaljujem. Nadam se da će i aktuelna Vlada imati sluha kada su u pitanju infrastrukturni projekti ove vrste, koji imaju značajan uticaj na razvoj sjevera i bolju povezanost svih krajeva Crne Gore i da neće zaboraviti na Plav i Gusinje. Za stanovništvo našeg kraja od izuzetne je važnosti, pored ostalog, i otvaranje starog graničnog prelaza ispod Čakora, kao i izgradnja puta Plav – Bogićevica, odnosno Plav – Dečani. Zato se na ovome ne smije stati”, napisao je Canović na svom Facebook nalogu.

Dodao je da je saobraćajna povezanost jedan od osnovnih infrastrukturnih preduslova za turističku i privrednu valorizaciju potencijala plavsko-gusinskog kraja.

Foto: Facebook

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!