Plav proslavio Dan opštine: Nastavljamo da njegujemo suživot i slogu i da se okupljamo oko zajedničkih ciljeva

Brojne kulturne, rekreativne, sportske i umjetničke manifestacije i događaji značajno su obogatili našu turističku ponudu, ali i svakodnevicu naših građana. Fudbalski kup, planinarski pohodi, koncerti, promocije, izložbe i mnoga druga dešavanja organizujemo na zadovoljstvo svih onih koji ih posjećuju, uživaju u njima i sa njih nose lijepe utiske“, rekao je Canović

Svečana sjednica Skupštine opštine u Centru za kulturu „Husein Bašić“.Povodom Dana opštine Plav, održana je danas.

Sjednicu je otvorila predsjednica Skupštine opštine Plav, Jasmina Cikotić, koja je u obraćanju podsjetila na Odluku usvojenu 10. jula 2009.godine, kojom se određuje da je posljednji petak u mjesecu julu Dan opštine Plav, te da se u skladu s tim ovaj značajni dan ove godine obilježava 30. jula.

Predsjednica Skupštine prisutne je upoznala sa brojem održanih sjednica i donesenih odluka u periodu od održavanja posljednje svečane sjednice, 2019. godine.

Predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović, osvrćući se na aktuelnu situaciju, ali i dešavanja u prethodnom periodu, zahvalio je svima koji su dali doprinos razvoju Plava, ali i predstavio projekte i aktivnosti koji su realizovane na dobrobit cijele opštine i svih koji u njoj žive.

„Na našim generacijama je velika odgovornost da, uprkos svim izazovima današnjice, budemo okrenuti budućnosti i daljem napretku, ali i štitimo različitost kultura, vjera i nacija na ovom našem malom prostoru. Plav je to uvijek uspijevao i to je ono što nas dodatno obavezuje da nastavimo da njegujemo suživot i slogu i da se okupljamo oko zajedničkih ciljeva, jer smo svi na istom zadatku – da ponosno gradimo i razvijamo našu opštinu i činimo je ljepšim i prijatnijim mjestom za život“, istakao je predsjednik Opštine.

Poručio da su građeni i građanke, pored svih prirodnih bogatstava, najveći potencijal opštine, jer, kako je rekao, cijene sve poduhvate koje opštinsko rukovodstvo preduzima u cilju poboljšanja uslova života.

„Jer cijenite svaki naš napor da radimo na razvoju naše opštine, radujete se svakom gestu koji ima za cilj ljepši i ugodniji život u našem gradu i vjerujete da su pred nama bolji, uspješniji i prosperitetniji dani“.

Istakao da je, uprkos kovid krizi, sačuvana finansijska stabilnost, ali i pored svih finansijskih obaveza i opterećenja vođeno je računa i o socijalnoj dimenziji i redovnom isplaćivanju naknada, stipendija i ostalih davanja.

„Saradnja sa nevladinim sektorom je na zadovoljavajućem nivou što pokazuju brojne aktivnosti koje su iz nje proistekle i ostvarile uticaj u svim oblastima djelovanja. Ono što je bitno naglasiti jeste da smo posebno ponosni na saradnju sa dijasporom, koja je u periodu kada je cijela Crna Gora bila zaključana zbog epidemiološke situacije iznalazila načine da nam pomogne i kao mnogo puta do sada iskaže solidarnost i empatiju sa stanovnicima Plava“, rekao je predsjednik Canović.

Prema njegovim riječima, i pored nedostatka sredstava u budžetu Opštine stvorili su se uslovi za uspješnu realizaciju manifestacije “Dani borovnice 2021”, koji su jedan od razloga zbog kojih je Plav u ovom dijelu godine epicentar okupljanja dijaspore i ljudi iz obližnjih opština.

„Kada govorimo o uspjesima, važno je istaći i to da ljubitelji sporta uživaju u istorijskim uspjesima Fudbalskog kluba Jezero, koje se nakon deset godina vratilo u elitu, ali ovaj put i uspješno sačuvalo prvoligaški status, završivši na visokom petom mjestu u Prvoj ligi Crne Gore.

Brojne kulturne, rekreativne, sportske i umjetničke manifestacije i događaji značajno su obogatili našu turističku ponudu, ali i svakodnevicu naših građana. Fudbalski kup, planinarski pohodi, koncerti, promocije, izložbe i mnoga druga dešavanja organizujemo na zadovoljstvo svih onih koji ih posjećuju, uživaju u njima i sa njih nose lijepe utiske“, rekao je predsjednik Opštine.

U programu svečane sjednice učestvovali su hor „O’ Dive Bel Canto” iz Berana, učenici područnog odjeljenja Muzičke škole u Plavu, odsjek za klavir, harmoniku i violinu, kao i KUD „Plavsko jezero“.

Tokom sjednice je prikazan dokumentarno-promotivni film „Plave, kraj jezera moga“, koji je nastao u saradnji Opštine Plav sa profesorom Senadom Gačevićem, kojem je, pored volonterskog rada na filmu, predsjednik Opštine uručio zahvalnicu i za kontinuirani doprinos kvalitetnijoj organizaciji “Dana borovnice”.

Foto: Opština Plav

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!